Header Ads

Συζήτηση Πάπα Φραγκίσκου με το αφεντικό της Microsoft για την τεχνητή νοημοσύνη

Ο Πάπας Φραγκίσκος αντήλλαξε σήμερα απόψεις σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ, πριν από ένα συνέδριο για τη ρομπο-ηθική που θα διεξαχθεί στο Βατικανό.

«Όταν πέσει σε λάθος χέρια, κάθε εργαλείο μπορεί να μετατραπεί σε όπλο», εάν η ανθρωπότητα δεν μπορεί να ακολουθήσει η ίδια την τεχνολογία, επισήμανε ο Μπραντ Σμιθ, ενώπιον του Τύπου προτού γίνει δεκτός από τον ποντίφικα σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου 30 λεπτά.

Ο πρόεδρος του τεχνολογικού κολοσσού συζήτησε με τον Φραγκίσκο για τη χρήση «της τεχνητής νοημοσύνης στην υπηρεσία του κοινού συμφέροντος και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν με στόχο την άμβλυνση του ψηφιακού χάσματος που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο», μεταξύ των εύπορων και φτωχών κρατών, έγινε γνωστό από το Βατικανό.

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είχε προτρέψει τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας, που είχαν συναντηθεί στο Νταβός, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση προκειμένου η τεχνητή νοημοσύνη να «συμβάλει στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και στην προστασία της κοινής μας εστίας, παρά στο αντίθετο».

Από την πλευρά του, ο Μπραντ Σμιθ ανέφερε στην εφημερίδα του Βατικανού, L’Osservatore Romano, ότι «προκειμένου να διασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη των νέων στην τεχνολογία, πρέπει να σκεφτόμαστε, εμείς οι ίδιοι, πέραν της τεχνολογίας».

«Έχουμε ανάγκη από ισχυρές ηθικές αρχές, νέους νόμους, την εκπαίδευση ώστε οι άνθρωποι να αποκτούν νέες ικανότητες, ακόμα κι από τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας».

 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.