Header Ads

«Καλάσνικοφ» στον αέρα: Drones- «καμικάζε» από τη διάσημη βιομηχανία όπλων

Το AK-47, ευρύτερα γνωστό σε όλο τον πλανήτη απλά ως «Καλάσνικοφ», είναι ακόμα και σήμερα το πιο διαδεδομένο τυφέκιο εφόδου στον κόσμο- ωστόσο η ρωσική εταιρεία, Kalashnikov Concern, φαίνεται διατεθειμένη να προσαρμοστεί στα δεδομένα του σύγχρονου πολέμου, προμηθεύοντας αφ‘ενός με νέα τυφέκια εφόδου (AK-12, AK-15) και ελεύθερου σκοπευτή (Chukavin) τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, αναπτύσσοντας αφ’ετέρου πιο μοντέρνα συστήματα, όπως το ρομποτικό τανκ BAS-01G κ.α.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει το KUB-BLA: Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο είναι πρακτικά ένα drone- «καμικάζε», που πετά στον στόχο του ξεγλιστρώντας από τις «παραδοσιακές» αεράμυνες, πέφτει πάνω του και πυροδοτεί τα εκρηκτικά που φέρει, καταστρέφοντάς τον.

 

 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Popular Mechanics, η Kalashnikov παρουσίασε το KUB-BLA στην έκθεση στρατιωτικού εξοπλισμού IDEX-2019 στο Άμπου Ντάμπι. Το drone φέρει φορτίο τριών κιλών, έχει χρόνο πτήσης 30 λεπτών και μέγιστη ταχύτητα 130 χλμ/ ώρα. Όσον αφορά στο μέγεθός του, έχει πλάτος περίπου 120 εκατοστών, μήκος 93 εκατοστών και ύψος 16 εκατοστών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στο drone δίνονται οι συντεταγμένες του στόχου και αυτό πετά προς αυτόν για να τον πλήξει. Εναλλακτικά, μπορεί να επιτεθεί σε στόχο με βάση εικόνας που παρέχεται στο σύστημά του: Εάν αυτό αληθεύει, τότε ενδεχομένως να σημαίνει πως, αν του δίνεται πχ μια εικόνα ενός συγκεκριμένου τύπου οχήματος και εξαπολύεται, θα πλήττει οχήματα αυτού του τύπου (ή παρόμοιου) τα οποία εντοπίζει- μια τεχνολογία η οποία ήδη έχει αρχίσει να συναντάται στα αντιαρματικά όπλα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το drone έχει δοκιμαστεί επιτυχώς και είναι έτοιμο προς χρήση.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.