Header Ads

Άγονος ο διαγωνισμός για τη θέση του διευθυντή στο ΕΜΣΤ

Σε νέο -διεθνή- διαγωνισμό για τη θέση του Διευθυντή στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), θα προχωρήσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης ότι καμία από τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν δεν πληρούσε τα κριτήρια επιλογής.

Στην τελευταία συνεδρίαση, σε απαρτία, της Επιτροπής, απορρίφθηκαν δώδεκα (12) υποψηφιότητες που είτε δεν πληρούσαν τα ειδικά προσόντα είτε δεν παρουσίασαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, και τρεις (3) υποψηφιότητες που κατατέθηκαν εκπρόθεσμα. Απορρίφθηκε επίσης μία (1) συλλογική υποψηφιότητα, καθώς η πρόσκληση αφορά στην οργανική θέση Διευθυντή, δηλαδή μονοπρόσωπου οργάνου διοίκησης.

«Η Επιτροπή εφάρμοσε όλα όσα προέβλεπε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης Διευθυντή/Διευθύντριας του ΕΜΣΤ, με στόχο να αποφευχθεί κάθε αυθαίρετη παρέμβαση στη διαδικασία κατάθεσης και κρίσης των υποψηφιοτήτων» όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΥΠΠΟΑ. 

«Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής (τον Πρόεδρο Δημοσθένη Κοκκινίδη και τα μέλη Νικόλαο Χατζηνικολάου, Δημήτρη Ησαΐα, Γιώργο Κουμεντάκη και Ορέστη Ανδρεαδάκη) για την υπευθυνότητα, την ανιδιοτέλεια και τον μεθοδικό και αντικειμενικό τρόπο που εργάστηκαν.

Η Πολιτεία απέδειξε το ενδιαφέρον της να λειτουργήσει το ΕΜΣΤ, το συντομότερο δυνατό αλλά και με τον πιο αξιοκρατικό τρόπο, όπως διοικούνται σε όλο τον κόσμο τα σύγχρονα Μουσεία. Είναι η πρώτη φορά που η πλήρωση της θέσης Διευθυντή σε πολιτιστικό οργανισμό δεν γίνεται με διορισμό αλλά με προκήρυξη, κίνηση που αποτελεί ένα βήμα για περισσότερη διαφάνεια και εκσυγχρονισμό στη χώρα μας.

Τα εμπόδια και οι δυσκολίες σ΄ αυτή την πορεία επιβεβαιώνουν ότι η κουλτούρα των προκηρύξεων απαιτεί κάποιο διάστημα προκειμένου να αφομοιωθεί τόσο από την επιστημονική και από την καλλιτεχνική κοινότητα όσο και από όλους τους ενδιαφερόμενους» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.