Header Ads

Γεμιστές φραουλοκαρδιές με επικάλυψη σοκολάτας και γεύσεις ερωτικές

Δεν είναι απλά ένα σοκολατάκι σε σχήμα καρδιάς. Στην τραγανή σοκολατένια επικάλυψη κρύβεται ζουμερή ολόφρεσκη φράουλα με γέμιση που ξεχειλίζει στο στόμα.

Είναι το δικό σου σοκολατάκι! Η δικιά σου απόλυτη αμαρτία. Ο δικός σου μοναδικός συνδυασμός στη γεύση που θέλεις να έχει το πάθος σου. Γιατί στη καρδιά, της φραουλοκαρδιάς μπορείς να κρύψεις τη γεύση ΣΟΥ. Βάλε για γέμιση τη γεύση που σε κάνει χαρούμενο, τη γεύση που θέλεις να απολαμβάνεις στις ιδιαίτερες στιγμές της ζωής σου. Φτιάξτε μνήμες έρωτα!

Η δική μου μνήμη από τα πρώτα χτυποκάρδια έχει τη γεύση από το λικέρ Tia Maria. Αυτή θέλω να θυμάμαι όταν αναπολώ ή ξαναζώ τον έρωτα και γι’ αυτό γεμίζω τις δικές μου φραουλοκαρδιές με μαρμελάδα φράουλας αρωματισμένη με μερικές σταγόνες από αυτό το λικέρ.

Οι επιλογές είναι όσες είστε και εσείς, ίσως και ακόμη παραπάνω. Τα σκιρτήματα του έρωτα είναι ανεξέλεγκτα και τα βέλη του πολλά …

Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω! Μα που πήγε το μυαλουδάκι σας; Μιλάω για τη γεύση που έχει ο έρωτας όταν ερωτευόμαστε ξανά και ξανά το ίδιο πρόσωπο. (Αγαπημένη ρομαντική κομεντί με σχετικό θέμα, “Κάθε φορά πρώτη φορά” – “50 First days”). Τη μία είναι γλυκός, την άλλη πικάντικος, αργότερα μπορεί να έχει και λίγη πίκρα ή πολλή χαρά … Μήπως μπορεί να ορίσει κανείς τη γεύση του χαρούμενου έρωτα; Τι γεύση έχει ο δικός σας έρωτας;

Μόνο για χάρη του άρθρου θα δώσω μερικές ιδέες … Γιατί, “προσωπικά ζητήματα, συζήτηση κομμένη” που έλεγε ο αγαπημένος μας Σάκης ο υδραυλικός (Τάσος Χαλκιάς) στη σειρά «Λαβ Σόρρυ». Δείτε την εκτέλεση και δώστε στις φραουλοκαρδιές σας τη γεύση που αναζητάτε ή τη γεύση που έχει ήδη κάνει την καρδούλα σας να χτυπάει δυνατά.

Υλικά Φράουλες Σοκολάτες ότι προτιμάτε φυτίνη

προαιρετικά υλικά για ιδέες και πειραματισμούς μαρμελάδα (φράουλα) λικέρ ή όποιο ποτό σας αρέσει αλάτι χοντρό (οι καλοκαιρινοί έρωτες έχουν την αρμύρα της θάλασσας) φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κόκκινο, μαύρο, άσπρο … για τους πολύ spicy έρωτες) λευκή σοκολάτα (γιατί υπάρχουν και οι πλατωνικοί έρωτες) μερέντα (απαλή και γλυκιά) …

Εκτέλεση Διαλέγουμε ομοιόμορφες φράουλες μεσαίου μεγέθους. Τις πλένουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Τις τοποθετούμε σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί να τραβήξει τα υγρά και τις βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείο να παγώσουν. Αν είναι ήδη παγωμένες πιο πριν συνεχίζουμε στο επόμενο βήμα απευθείας.

Μία μία φράουλα την κόβουμε στη μέση καθ’ ύψος στο σημείο που είναι πιο λεπτή.

Αφαιρούμε από κάθε ένα κομμάτι μικρός μέρος έτσι ώστε αν ενώσουμε τα δύο κομμάτια να σχηματιστεί μια καρδιά.

Με ένα μυτερό μαχαίρι αφαιρούμε από το κέντρο κάθε κομματιού λίγη σάρκα. Κάνουμε δηλ. μια μικρή εσοχή.

Βουτάμε το ένα κομμάτι φράουλας στο σημείο που έχουμε αφαιρέσει σάρκα μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα. Ενώνουμε με το άλλο κομμάτι και καθώς αυτά είναι παγωμένα αμέσως θα γίνουν ένα.

Τοποθετούμε την φραουλακαρδιά σε επίπεδο πιάτο που έχουμε εφαρμόσει λαδόκολλα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με όλα τα κομμάτια.

Γεμίζουμε τις φρουλοκαρδιές με τη γέμιση που έχουμε επιλέξει.

Γεμίζω τις δικές μου φρουλοκαρδιές με μαρμελάδα φράουλα που έχω αρωματίσει με Tia Maria. Μπορούμε αν θέλουμε για ποικιλία να γεμίσουμε κάποιες με μερέντα τοποθετώντας ένα σπυρί χοντρό αλάτι ή χωρίς αλάτι, άλλες με γέμιση μαρμελάδα φράουλα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή τζίντζερ για πιο spicy γεύση … Εδώ σας θέλω δημιουργικούς, με φαντασία και ερωτικούς!!!!!

Τοποθετούμε τις γεμιστές φραουλοκαρδιές στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η γέμιση. Υπολογίστε 10’ για τη γέμιση με μερέντα και περίπου 1 ώρα για τη γέμιση με μαρμελάδα (αναλόγως βέβαια πόσο την έχετε αραιώσει με την προσθήκη ποτού)

Βουτάμε μία μία τις παγωμένες φραουλοκαρδιές σε λιωμένη κουβερτούρα (κλασική, λευκή). Βγάζουμε τις φραουλοκαρδιές από τη σοκολάτα γρήγορα και τις τοποθετούμε σε επίπεδη επιφάνεια με λαδόκολλα. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα διαφορετικού χρώματος στάζοντάς τη πάνω στις καρδούλες σχηματίζοντας αφηρημένες γραμμές ή με πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας.

Επικάλυψη σοκολάτας: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμμάτων. Είναι σημαντικό να ρίξουμε και λίγη φυτίνη για να γυαλίζει η σοκολάτα. Υπολογίστε σε 1/2 κιλό κουβερτούρα 1 κ.σ. φυτίνη.

Σημαντικές επισημάνσεις

  • Αν έχετε αποφασίσει π.χ. η επικάλυψη να είναι με λευκή σοκολάτα τότε θα πρέπει αντίστοιχα και η ένωση στις φραουλοκαρδιές να γίνει με λευκή σοκολάτα.
  • Με τα κομματάκια που θα αφαιρέσετε από τις φράουλες μπορείτε να φτιάξετε Daiquiri strawberry ή πράσινη σαλάτα (ρόκα, λόλα, …) με καρύδια, φράουλες, ντρέσινγκ με πετιμέζι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο:

Αναδημοσίευση από το magiacook.gr

Μαρία Καλογεροπούλου
Από το Blogger.