Header Ads

Καταδίκη Πολάκη για εξύβριση του Βασίλη Μπεσκένη όσο βρισκόταν στη ζωή

Ένοχο για εξύβριση έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη στον οποίο μάλιστα επέβαλε να καταβάλλει στην οικογένεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη χρηματική αποζημίωση ύψους 18.000 ευρώ.

Η υπόθεση αφορούσε τις δημόσιες καταγγελίες του Παύλου Πολάκη κατά του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη τον οποίο ο αναπληρωτής υπουργός διαπόμπευσε ότι δήθεν διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας όπου εργαζόταν επί υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη.

Με την απόφαση (272/2019) για τον Παύλο Πολάκη που δημοσίευσαν τα dikaiologitika news το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχτηκε τα επιχειρήματα της πλευράς Μπεσκένη και τόνισε ότι πρόκειται για «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του» ενώ σε άλλο σημείο του σκεπτικού επισημαίνεται ότι ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στους ψευδείς αυτούς ισχυρισμούς « δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση».

Το δικαστήριο δηλαδή αποφάσισε ότι κ. Πολάκης διαπόμπευσε στη Βουλή αλλά και σε δημόσιες αναρτήσεις του κατά τον προσφιλή του τρόπο στο Facebook τον Β. Μπεσκένη λέγοντας ψέματα αλλά και χωρίς να έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο γι αυτά που λέει.

Ενδιαφέρον έχει και το σημείο του σκεπτικού της απόφασης που εξηγεί ότι ο Π. Πολάκης δεν προσπάθησε καν να βρει αποδεικτικά στοιχεία πριν αποφασίσει να εξυβρίσει τον Βασίλη Μπεσκένη καθώς αποδείχθηκε ότι η σχετική έρευνα έγινε μετά τις δηλώσεις του και όχι από τον ίδιο αλλά από την εισαγγελία διαφθοράς.

Μετά την έρευνα αυτή αποδείχθηκε επίσης ότι ο Βασίλης Μπεσκένης δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.