Header Ads

ΣΥΡΙΖΑ: Σχέδια επί χάρτου για τις ευρωεκλογές

Με κρυφά όπλα στο ψηφοδέλτιό του ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκτιμηθούν οι πολιτικές εξελίξεις και να συζητηθεί η προεκλογική ετοιμότητα του κομματικού οργανισμού. 

Η στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου θα αποτελέσει πιθανότατα ένα από τα αντικείμενα της συζήτησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Πάνο Σκουρλέτη να έχουν τον πρώτο λόγο.

Η στόχευση είναι διπλή: αφενός να εκφραστεί το κόμμα στις υποψηφιότητες και αφετέρου να υπηρετηθεί ο βασικός πολιτικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η πολιτική ηγεμονία στον προοδευτικό χώρο. Αυτό θα εκφραστεί και μέσα από νέα πρόσωπα, αλλά με πολιτική και κομματική ένταξη.

Οι έως τώρα γνωστές υποψηφιότητες είναι 3 νυν ευρωβουλευτές: ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Στέλιος Κούλογλου και η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Είναι επίσης γνωστό ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θα συμπεριληφθεί στην ίδια λίστα.Σε αυτούς θα μπορούσε να προστεθεί από το κόμμα νέο πολιτικό πρόσωπο με πολύ καλή παρουσία σε υπουργείο κομβικό για ένα κόμμα της Αριστεράς.

Από εκεί και πέρα το ζητούμενο είναι στελέχη προερχόμενα από την ευρύτερη κεντροαριστερά τα οποία θα δεχτούν να συμμετάσχουν. Η λύση της πολιτικής εξίσωσης είναι συνδεδεμένη και με τον ανασχηματισμό που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση είναι αποφάσεις του Αλ. Τσίπρα.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι το κόμμα έχει ανακτήσει τον κεντρικό πολιτικό ρόλο, ειδικά μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου. Τα στοιχεία των πολιτικών ερευνών δείχνουν ότι το σχέδιο της ΝΔ και των εταίρων της για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αποτυγχάνει – και επομένως θα γυρίσει μπούμερανγκ για τους εμπνευστές του. Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ακόμη ότι η ΝΔ σε καμία μέτρηση από όσες η ίδια έχει πληρώσει και αφορά τις ευρωεκλογές δεν ξεπέρασε το 27%. Αυτό δίνει για πρώτη φορά την δυνατότητα εκπόνησης διπλής στρατηγικής από την κυβέρνηση όσον αφορά τον χρόνο των εκλογών. Αλλά αυτά είναι σχέδια που θα απλωθούν στο τραπέζι της ΠΓ…

Κώστας Πουλακίδας / HuffPost Greece
Από το Blogger.