Header Ads

Νέος κύκλος αίματος στο ελεγχόμενο από τους αντάρτες Ντονμπάς της Ουκρανίας

Πέντε άνθρωποι, τέσσερις φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες κι ένας ουκρανός στρατιωτικός, σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες στην ανατολική Ουκρανία, παρά τη συμφωνία ανακωχής στον πόλεμο στον οποίο αναμετρώνται οι αυτονομιστές με τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι αντιμαχόμενες πλευρές.

Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η πιο πρόσφατη συμφωνία εκεχειρίας στην περιοχή αυτή, την 29η Δεκεμβρίου.

Τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή από πυρά των ουκρανικών δυνάμεων στο νότιο τμήμα της περιοχής Ντανιέτσκ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έντβαρντ Μπασούριν, ανώτερος αξιωματούχος των αυτονομιστών αρχών, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των αμάχων.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ντμίτρο Γουτσούλιακ ανέφερε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών χθες Σάββατο, ότι ένας «ουκρανός στρατιωτικός» σκοτώθηκε επίσης την Παρασκευή από τα «προβοκατόρικα πυρά» των ανταρτών εναντίον θέσεων του κυβερνητικού στρατού.

Ο πόλεμος ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους φιλορώσους αυτονομιστές, που ξέσπασε στην Ανατολική Ουκρανία το 2014, έπειτα από την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία, έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε σχεδόν 13.000 ανθρώπους.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.