Header Ads

Τσίπρας: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει Παυλόπουλο

Ο Κ. Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί σε άλλον την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν πρόκειται να ψηφίσει τον Πρ. Παυλόπουλο, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό παίζει «αποκρουστικά παιχνίδια» με την συνταγματική αναθεώρηση, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή. Μάλιστα υπαινίχθηκε ότι για την θέση του Προέδρου προορίζεται στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης, δεν επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ίσως γιατί δεν θεωρεί ότι είναι καλός Πρόεδρος είτε γιατί έχει τάξει κάπου αλλού τη στήριξή του» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας καταγγέλλοντας «τα παιχνίδια με την προεδρική εκλογή» την οποία επιχειρεί να μετατρέψει σε «παρωδία».

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ο Κ. Μητσοτάκης «ευελπιστεί ότι στην επόμενη βουλή θα έχει μαζί με το ΚΙΝΑΛ 151 βουλευτές και θα το αλλάξει, για να καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο, όχι τον Πρ. Παυλόπουλο που εμείς προτείνουμε αλλά κάποιον άλλον, ενδεχομένως κάποιο στέλεχος νυν ή σε αποστρατεία του ΚΙΝΑΛ. Αυτή είναι όλη η σκοπιμότητα και όλο το παιχνίδι που παίζεται».
«Όμως να ξέρει και ο Κ. Μητσοτάκης αλλά και το ΚΙΝΑΛ που τον ακολουθεί πιστά, πως ότι και να απεργάζονται σήμερα, όσα και να έχουν συμφωνήσει, όσες θέσεις να μοιράζονται μεταξύ τους προκαταβολικά, ακόμη και αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας, να ξέρουν ότι δεν χρειάζεται να αγχώνονται. Με 90 βουλευτές που θα αθροίζουν μαζί και στη επόμενη Βουλή, Πρόεδρο δεν πρόκειται να βγάλουν» είπε χειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός.

Ο Αλ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι «στην προηγούμενη συζήτηση είχα στηλιτεύσει τις παλινωδίες του Κ. Μητσοτάκη στο θέμα αυτό. Είχα πει τότε ότι η τοποθέτηση του μου θυμίζει ένα συμπαθή ποδοσφαιρικό παράγοντα. Μια έλεγε ότι συμφωνεί. Μετά ότι διαφωνούσε. Μετά άλλαζε γνώμη και συμφωνούσε λίγο και μετά διαφωνούσε πολύ.  Και όταν τον ρώτησα τελικά ποια είναι η πρόταση του απάντησε ότι θα το σκεφτεί. Και σήμερα συνεχίζει τα παιχνίδια. Λέει λοιπόν ότι θα ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία διαφωνεί. Και μετά η πρόταση αυτή δεν θα τον δεσμεύει. Και άμα γίνει -τρομάρα του- Πρωθυπουργός, θα κάνει ότι θέλει ο ίδιος, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια συναινέσεις, συνταγματικά έθιμα, αποφάσεις δικαστηρίων».

Αριστοκρατική αντίληψη της ΝΔ

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την ΝΔ για «αριστοκρατική αντίληψη για την πολιτική. Μια αντίληψη σύμφωνα με την οποία η δουλειά του λαού είναι απλώς και μόνο να δίνει τη συγκατάθεση του κάθε 4 χρόνια στους αριστοκράτες του καθεστώτος και στα πολιτικά τζάκια ώστε να παίρνουν τις σοφές τους αποφάσεις. Προφανώς γιατί η αδαής πλειοψηφία, κατά προσφιλή έκφραση του Κ. Μητσοτάκη, δεν γνωρίζει τα βαθειά μυστικά που γνωρίζουν οι πολιτικές μεγαλοφυΐες, παρά το γεγονός ότι αυτές οι μεγαλοφυΐες ήταν που οδήγησαν την  χώρα στη χρεοκοπία και την καταστροφή».

Δήθεν γκουρού του φιλελευθερισμού

Αναφερόμενος στις αλλαγές στο άρθρο 3 για την θρησκεία ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «γίνεται ένα σημαντικό βήμα -με απόλυτο σεβασμό βεβαίως στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών- ένα βήμα στην κατεύθυνση της κατοχύρωσης της κοσμικότητας του Κράτους που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο ενός οποιουδήποτε φιλελεύθερου συντάγματος».

«Μου κάνει εντύπωση που ο Κ. Μητσοτάκης που παριστάνει τον γκουρού του φιλελευθερισμού δεν συναινεί σε μια τέτοια αυτονόητη πρωτοβουλία» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε εμφατικά: «αλλά φαίνεται ότι η μετατόπιση του προς την άκρα δεξιά τον οδηγεί να ξεχνάει τις ιδεολογικές του καταβολές, ακόμη και τις ίδιες του τις αρχές όταν αυτές δεν εξυπηρετούν την συμμαχία του με τον Α. Σαμαρά, τον Μ. Βορίδη και τον Αδ. Γεωργιάδη. Διότι τελικά ο Κ. Μητσοτάκης είναι φιλελεύθερος μόνο όταν αυτό συνεπάγεται τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την υποστήριξη των ελίτ και όχι όταν καλείται να τοποθετηθεί σε στοιχειώδη ζητήματα για τη συγκρότηση μιας σύγχρονης φιλελεύθερης κοινωνίας, όπως η αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας και της ανεξιθρησκίας».

Κώστας Πουλακίδας / HuffPost Greece
Από το Blogger.