Header Ads

Αριζόνα: Νεκρά δελφίνια σε θαλάσσιο πάρκο στη μέση της ερήμου

Το θαλάσσιο πάρκο «Dolphinaris Arizona» έκανε εγκαίνια πριν δυο χρόνια στην έρημο του Φοίνιξ και δεν ήταν λίγες οι φορές που κρίθηκε αντιμέτωπη με διαμαρτυρίες υπέρ της προστασίας των ζώων.

Οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων ασκούσαν έντονη κριτική στο εν λόγω θαλάσσιο πάρκο, γιατί θεωρούσαν ότι τα δελφίνια βασανίζονταν μόνο και μόνο για τον βωμό του χρήματος.

Και μάλλον δεν έχουν άδικο. Από τότε, τέσσερα δελφίνια έχουν χάσει τη ζωή τους. Το τελευταίο, ο Κάι, 22 ετών δελφίνι, πέθανε στις 31 Ιανουαρίου έχοντας αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα.

Το πάρκο ανακοίνωσε ότι κλείνει προσωρινά από χτες, Παρασκευή, καθώς μια ομάδα εμπειρογνωμόνων θα αναζητήσει τα ακριβή αίτια των θανάτων.

Δύο από τα τέσσερα δελφίνια που απέμειναν στο πάρκο, επιστράφηκαν στο Dolpgin Quest, μια εταιρεία που δανείζουν δελφίνια για αξιοθέατα.

Η Υπηρεσία Επιθεώρησης Υγείας Ζώων και Φυτών του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι έχει επίγνωση του τελευταίου θανάτου των δελφινιών και εργάζεται για την επόμενη επιθεώρηση.

Το Dolphinaris Arizona είναι ένα από τα πέντε πάρκα δελφινιών που διαχειρίζεται η Ventura Entertainment με έδρα το Μεξικό. Τα άλλα βρίσκονται στο Μεξικό.

Πηγή: HuffPost US 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.