Header Ads

BAFTA 2019: Ο Λάνθιμος διεκδικεί 12 βραβεία

Τα πάρτι που κατά παράδοση διοργανώνονται την παραμονή έγιναν, οι σταρ έδωσαν το «παρών» και πλέον όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. 

Η τελετή απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA) αρχίζει στις 21:00, με «οικοδέσποινα», όπως και πέρυσι τη Τζοάνα Λάμλεϊ.

Τις περισσότερες υποψηφιότητες έχει συγκεντρώσει η ταινία «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου με συνολικά 12 στις κορυφαίες κατηγορίες.

Η ταινία είναι υποψήφια στις κατηγορίες της Καλύτερης Ταινίας, της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Γιώργο Λάνθιμο, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερου Α′ Γυναικείου ρόλου (για την Ολίβια Κόλμαν) και δύο υποψηφιότητες για το βραβείο Καλύτερου Β′ Γυναικείου Ρόλου για τις συμπρωταγωνίστριες της Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, Καλύτερου Μακιγιάζ και Καλύτερου Μοντάζ.

Στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας υποψήφιο είναι και το «Πράσινο Βιβλίο», το ριμέικ του μιούζικαλ «A star is born», το μαυρόασπρο «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν και το «BlacKkKlansman» του Σπάικ Λι. 

Η Κόλμαν θα αναμετρηθεί για το βραβείο Α′ Γυναικείου ρόλου με την Γκλεν Κλόουζ (η οποία όπως και η Κόλμαν βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και είναι υποψήφια για τη «Σύζυγο» ) και τη Lady Gaga για το «A Star is Born», τη Βαϊόλα Ντέιβις για τις «Χήρες» και την Μελίσα Μακάρθι για το «Μπορείς ποτέ να με συγχωρέσεις;». 

Ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος υποδύθηκε τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι στο «Vice», ο Ράμι Μάλεκ, που υποδύθηκε τον φρόντμαν των Queen Φρέντι Μέρκιουρι στο «Bohemian Rhapsody» και ο Βίγκο Μόρτενσεν για το «Πράσινο Βιβλίο» είναι υποψήφιοι για βραβείο Α΄Ανδρικού Ρόλου, ενώ την λίστα συμπληρώνει ο Μπράιντλεϊ Κούπερ για το «A Star is Born» και ο Στιβ Κούγκαν για το «Σταν και Όλι». 

Η Ρέιτσελ Βάις στο pre-BAFTA πάρτιΚαι η Γκλεν Κλόουζ

Στην τελετή αναμένονται μεταξύ άλλων οι Έιμι Άνταμς, Βαιόλα Ντέιβις, Μπράντλεϊ Κούπερ, Γκλεν Κλόουζ, Λετίσια Ράιτ, Μαχερσάλα Άλι, Μάργκοτ Ρόμπι, Μελίσα Μακάρθι και Ράμι Μάλεκ.

Η Lady Gaga δεν αναμένεται να παραστεί, καθώς στις ΗΠΑ είναι η τελετή απονομής των Grammys.

Από τις υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA αποσύρθηκε το όνομα του σκηνοθέτη της ταινίας «Bohemian Rhapsody» Μπράιαν Σίνγκερ, μετά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αγοριών. Ο Σίνγκερ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες λέγοντας ότι δέχεται μια ομοφοβική επίθεση. 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.