Header Ads

Η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει την μετακίνηση των μαθητών!

Η διακοπή μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο με ευθύνη της συγκυβέρνησης έχει οδηγήσει χιλιάδες παιδιά της περιοχής μας να στερούνται του, μέχρι πρό τινος τουλάχιστον, αυτονόητου δικαιώματος πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα που οι λαϊκές οικογένειες δοκιμάζονται από τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης, βρίσκονται τώρα μπροστά σε ένα νέο και σημαντικό πρόβλημα. Οι ίδιες καλούνται πλέον να αναλάβουν και το κόστος μετακίνησης, με οποιοδήποτε μέσο, των παιδιών τους από και προς τα σχολεία, καθώς η Πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στην υποχρέωσή της για τη δωρεάν, καθημερινή και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.

Η κυβερνητική στάση είναι απόλυτα ταξική και έχει να κάνει με τη γενικότερη πολιτική κατεύθυνσή της, που μετατρέπει κάθε κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα και μέσο κέρδους.

Η μεγάλη σημερινή μαθητική πορεία στην πόλη της Κοζάνης και οι φωνές των παιδιών για Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους δείχνουν την κατεύθυνση που οφείλουμε να ακολουθήσουμε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Παιδεία είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό, συνταγματικά κατοχυρωμένο και όχι προς πώληση.

Τέλος, η Πολιτεία οφείλει τώρα να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη, ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών τους. Οποιαδήποτε σκέψη για μεταφορά της ευθύνης στις πλάτες των οικογενειών τους με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, θα μας βρει αντιμέτωπους.

Ευγενία Ουζουνίδου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης
Από το Blogger.