Header Ads

«Καμία ανοχή στους Ναζί και στην καταστολή»

Είναι προκλητικό οι υμνητές του Αουσβιτς, των ταγματασφαλιτών και της Χούντας, αυτοί που ονειρεύονται σαπούνια από μετανάστες και αγωνιστές, που χτυπάνε και απειλούν απεργούς και όσους σηκώνουν κεφάλι, που δολοφονούν μετανάστες, να βρωμίσουν την επέτειο της Επανάστασης του 1821, να προσπαθούν να της δώσουν εθνικιστικά χαρακτηριστικά και να σπείρουν το μίσος ανάμεσα στους λαούς των δύο χωρών.

Ακόμη πιο προκλητική είναι η στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας που επέτρεψε τη κατάθεση στεφάνου από αυτό το ναζιστικό μόρφωμα με το πρόσχημα ότι αποτελεί κοινοβουλευτικό κόμμα, ενώ υποκριτικά «ξεσκίζονται» στις τηλεοράσεις για την «αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού και φασισμού».

Οι Χρυσαυγίτες είναι εχθροί του λαού, είναι τα τσιράκια του καπιταλισμού

Σήμερα, που καλούμε τον λαό να αγωνιστεί ενάντια στην πολιτική κεφαλαίου-συγκυβέρνησης-ΕΕ, υπάρχουν και αυτοί που καλούν να σκύψουμε το κεφάλι απέναντι στην δικτατορία των μονοπωλίων, όπως το 1821 υπήρχαν αυτοί που καλούσαν σε επανάσταση και αυτοί (Εκκλησία, παλαιών πατρών Γερμανός) που καλούσαν σε υποταγή. Αυτοί είναι οι Χρυσαυγίτες, αυτούς προστάτεψε η αστυνομία και τα όργανα καταστολής του αστικού κράτους χτυπώντας τον εργαζόμενο λαό και τους φοιτητές που διαμαρτυρόταν για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο χώρο και την στάση Περιφερειακού και Δημοτικού συμβουλίου, αφού προηγούμενα είχαν φροντίσει να τους περικυκλώσουν τη ίδια στιγμή που η ναζιστική συμμορία έσπερνε το δηλητήριο του ρατσισμού στα παιδιά και τους μαθητές που παραβρίσκονταν στον χώρο.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει

Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση της αστυνομίας. Δεν ανεχόμαστε την τρομοκρατία σε βάρος του λαού. Δε θα τους περάσει! Θα βρουν απέναντι τους τον οργανωμένο και ανυποχώρητο αγώνα του λαϊκού κινήματος και κάθε εργαζόμενου, φοιτητή και σπουδαστή. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές απαντάμε στην ένταση της καταστολής και στην πολιτική που θυσιάζει τις σπουδές και το μέλλον μας για την πλουτοκρατία με οργάνωση της πάλης, με ακόμα πιο αποφασιστικούς αγώνες.

Καλούμε τους φοιτητές να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις με θέμα «Απομόνωσε τους φασίστες. Ανέτρεψε το σύστημα που τους γεννά» :

Πέμπτη 28 Μάρτη: Προβολή ταινίας «Έλα να δείς» στο ΤΜΜ 20:00
Παρασκευή 29 Μάρτη: Συναυλία με φοιτητικό συγκρότημα στο ΤΜΜ 20:00

Μ.Α.Σ. Κοζάνης
Από το Blogger.