Header Ads

Επιστολή Μαλούτα σε φοιτητές

Επιστολή-απάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα σε επιστολή φοιτητών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών


Αγαπητοί φοιτητές,

Συμμερίζομαι απόλυτα την αγωνία σας για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών σας και την διασφάλιση των επαγγελματικών σας δικαιωμάτων .

Η θέση του Δήμου Κοζάνης σ’ότι αφορά τις προβλέψεις του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» του Υπουργείου Παιδείας, αποτυπώνονται ευκρινέστατα τόσο στις πρόσφατες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και σε παλαιότερες αλλά και στην επιστολή που απέστειλα προσωπικά στον Πρωθυπουργό κ.Α.Σαμαρά του Δεκέμβρη του 2012.

Πάγια θέση λοιπόν του Δήμου αποτελεί η θέση ότι αντιτίθεται σταθερά στην κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και θεωρεί δικαίωμα της Δυτ. Μακεδονίας την ύπαρξη ανεξάρτητου αυτόνομου Πανεπιστημίου.

Είναι φανερό πως η θέση αυτή του Δήμου διασφαλίζει απόλυτα ολοκλήρωση σπουδών και επαγγελματικά δικαιώματα όλων των φοιτητών. Συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σας ότι η ΄΄τελική΄΄ πρόταση του κ. Αρβανιτόπουλου για το σχέδιο ΄΄ΑΘΗΝΑ΄΄ είναι προϊόν μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, γεγονός που τεκμηριώνεται απ’ το σύνολο των επιλογών για το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονία και για το λόγο αυτό το Δ.Σ Κοζάνης στάθηκε αντίθετο στην πρόταση αυτή.

Συμπερασματικά λοιπόν επισημαίνω ότι ο αγώνας του Δήμου Κοζάνης για αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτ.Μακεδονίας διασφαλίζει απόλυτα και τη διατήρηση του τμήματος ως Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ


Από το Blogger.