Header Ads

Ως Τράπεζα Πειραιώς θ' ανοίξουν την Τρίτη τα καταστήματα κυπριακών τραπεζών

Ενώ το Eurogroup εξέφρασε εμμέσως την ανησυχία του, απευθύνοντας έκκληση για ταχεία υλοποίηση της συμφωνίας μεταβίβασης των δικτύων κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, οι δύο πλευρές έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου, ώστε τα καταστήματα Τρ. Κύπρου, Λαϊκής και Ελληνικής να ανοίξουν κανονικά την Τρίτη ως καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Παράλληλα τρέχουν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του νομικού μέρους του deal και των τεχνικών ζητημάτων που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου.
Αντιπροσωπεία της διοίκησης της Πειραιώς βρίσκεται στη Λευκωσία από το Σάββατο, όπου γίνονται οι συζητήσεις για τη διαδικασία της μεταβίβασης.

Με την ενσωμάτωση των εδώ δραστηιοτήτων και των δικτύων των τριών κυπριακών τραπεζών, η Τρ. Πειριαώς διευρύνει σημαντικά τα μερίδια της σε όλους τους τομείς εργασιών, επεκτείνει περαιτλέρω το δίκτυο της και αποκτά επιπλέον περίπου 14 δισ. καταθέσεις και 20 δισ. χορηγήσεις.
Θέμα ρευσtότητας δεν υπάρχει, καθώς έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες προετοιμασίες από την τράπεζα και την ΤτΕ.

Προβλήματα δεν πρόκειται να υπάρξουν, ακόμη κι αν την Τρίτη εκδηλωθεί - όπως αναμένεται - πρόσκαιρο κύμα αναλήψεων από καταθέτες των κυπριακών τραπεζών, που γίνονται πλέον πελάτες της Τρ. Πειραιώς, με πλήρως διασφαλισμένες τις καταθέσεις τους.
Πηγή: sofokleousin.gr
Από το Blogger.