Header Ads

'Εκτακτο δελτίο καιρού - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Σταδιακή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, Πέμπτη, κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Αναλυτικά, την Πέμπτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και δυτικής Μακεδονίας οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρές. Οι νότιοι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά τα 9 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αλλά από το βράδυ σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή, παρά τη μικρή εξασθένηση των φαινομένων, προβλέπονται έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου, της δυτικής στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας.
Από το Blogger.