Header Ads

Π. Κουκουλόπουλος: «Άγνωστη η πορεία της ιστορικής ΛΑΡΚΟ»

αρχείο λήψης

Για αβέβαιο μέλλον της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων της, κάνει λόγο σε ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων, που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και τομεάρχης Οικονομικών, Πάρις

Κουκουλόπουλος, μαζί με πέντε συνυπογράφοντες Βουλευτές.

Ο κ. Κουκουλόπουλος αφού υπενθυμίζει την υφιστάμενη κατάσταση και αναφέρεται στις ευθύνες της Κυβέρνησης,  ζητά τις αναγκαίες απαντήσεις και όλα τα επίσημα έγγραφα για την επόμενη ημέρα της ιστορικής εταιρείας.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Κοζάνης, δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις του ΠΑΣΟΚ πως το καθεστώς ειδικής διαχείρισης, στο οποίο από το 2020 τέθηκε η ΛΑΡΚΟ θα οδηγήσει σε απαξίωση και κλείσιμο της εταιρείας πριν την ολοκλήρωση της ειδικής εκκαθάρισης. Έτσι από 1/8/2022 ήρθε η παύση της παραγωγικής διαδικασίας της και σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την επιλογή της Κυβέρνησης να τη θέσει σε ειδική διαχείριση, η αβεβαιότητα για την έκβαση της πώλησης της ΛΑΡΚΟ φαίνεται να παρατείνεται, καθώς η συζήτηση της προσφυγής εταιρείας κατά της απόφασης με την οποία ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής, ανεβλήθη και παραπέμφθηκε να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 12/12/2023. Παράλληλα, στις 7/2/2024 λήγει η ειδική διαχείριση, μετά την τελευταία, από τις πολλοστές παρατάσεις, ενώ είχε παραταθεί και η παραμονή των εργαζομένων έως τα τέλη του 2023». Επιπλέον, υποστηρίζει πως «αποτελεί μνημείο ανορθολογισμού να παραμένει κλειστή η ΛΑΡΚΟ, ενώ το νικέλιο είναι στην αιχμή της τεχνολογικής εξέλιξης σε διεθνές επίπεδο και η παγκόσμια τιμή του στα ύψη. Όσον αφορά τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που οδηγήθηκαν στο ταμείο ανεργίας, ο κ. Κουκουλόπουλος τονίζει ότι «σήμερα, για τέταρτο συνεχή χρόνο, βρίσκονται μπροστά σε -πρωτοφανή στα χρονικά- αβεβαιότητα, καθώς στο τέλος του έτους λήγουν οι συμβάσεις τους, αλλά εξακολουθούν να εξαπατώνται από μα Κυβέρνηση που τους υποσχέθηκε πολλά και κατάφερε λίγα».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.