Header Ads

Δ. Μακεδονία: Συνέχιση λειτουργίας ΚΗΦΗ

αρχείο λήψης

Η συνέχιση της λειτουργίας των εφτά Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που λειτουργούν στη Δυτική Μακεδονία, μέχρι 31/12/2025, εξασφαλίζεται μετά την υπογραφή της Πρόσκλησης που εκδόθηκε, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2021- 2027, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων των δήμων Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου (σε Σιάτιστα, Πεντάλοφο και Τσοτύλι), Σερβίων και Φλώρινας. Τα ΚΗΦΗ παρέχουν σε άτομα της 3ης και 4ης ηλικίας, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα, τη δυνατότητα να παραμείνουν στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον και διασφαλίζουν το δικαίωμά τους να υποστηρίζονται ώστε να διατηρούν την αυτονομία, την κοινωνική συμμετοχή, την επικοινωνία και την αυτάρκειά τους και να απολαμβάνουν υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας που τους εξασφαλίζουν υγεία και ποιοτική διαβίωση.

Συγχρόνως, παρέχει υποστήριξη στα άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος που τα φροντίζουν, τα οποία εργάζονται ή αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατούν να ανταποκριθούν στη φροντίδα του ηλικιωμένου.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.