Header Ads

Στήριξη και συνέχιση λειτουργίας Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ

αρχείο λήψης

Τις Αποφάσεις Ένταξης στο Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2021-2027 της συνέχισης λειτουργίας των δύο Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ που λειτουργούν στη Δυτική Μακεδονία, συνολικού προϋπολογισμού 950.400 ευρώ υπέγραψε, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης.

Πρόκειται για τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ/Ειδικά Εργαστήρια Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, με Δικαιούχο το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Με τις αποφάσεις αυτές εξασφαλίζεται η συνέχιση της υποστήριξης λειτουργίας των δύο Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, μέχρι 31/12/2025. Τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ παρέχουν υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας και παραμονής σε άτομα με αναπηρίες προσδοκώντας να προσφέρουν ένα πλαίσιο κατάκτησης νέων δεξιοτήτων, που θα τους προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής και μεγαλύτερο επίπεδο αυτονομίας, ενώ υλοποιούν και δράσεις δικτύωσης και συνεργασίας με κοινωνικούς φορείς και φορείς παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, με στόχο τη διασύνδεση των δομών με την τοπική κοινότητα, την ένταξη των ωφελουμένων σε αυτήν και συνεπώς την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής σε τοπικό επίπεδο.

Τα δύο Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ της Δυτικής Μακεδονίας, από το 2017 που ξεκίνησε η χρηματοδότησή τους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 έως σήμερα φιλοξενούν ετησίως περίπου 50 άτομα με αναπηρία.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.