Header Ads

Κοζάνη: Βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας

αρχείο λήψης (1)

Τους μαθητές και τις μαθήτριες της πέμπτης και έκτης τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε. Κοζάνης, που διακρίθηκαν στον 17ο Διαγωνισμό της της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Παιχνίδι και Μαθηματικά», θα βραβεύσει το Παράρτημα Κοζάνης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, στις 11.30, στην αίθουσα «Φίλιππος» της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης.

Ο διαγωνισμός, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 και συμμετείχαν 630 μαθητές και μαθήτριες από 31 Δημοτικά Σχολεία και 81 τμήματα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τα μαθηματικά μέσα από κάποιες ασκήσεις – δραστηριότητες με τις οποίες: θα εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε απλές εφαρμογές, θα αντιληφθούν ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας και θα χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.