Header Ads

Κοζάνη: Νέα διαρροή και ταλαιπωρία για τους καταναλωτές της τηλεθέρμανσης

αρχείο λήψης

Νέα διαρροή στην 4η μονάδα του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να διακοπεί και πάλι η τροφοδοσία θερμικής ενέργειας από τη ΔΕΗ στο αντλιοστάσιο Τηλεθέρμανσης της ΔΕΥΑ Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το πρόβλημα στη μονάδα της ΔΕΗ αναμένεται να αντιμετωπιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και από τη Δευτέρα να ξεκινήσει σταδιακά η παροχή τηλεθέρμανσης στους καταναλωτές. Εκτός λειτουργίας βρίσκονται και οι άλλες μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου που τροφοδοτούν την τηλεθέρμανση Κοζάνης, με πρόβλημα στον μετασχηματιστή στην 3η και προγραμματισμένη συντήρηση στην 5η μονάδα, οι οποίες θα είναι σε θέση να μπουν στο σύστημα στα μέσα και στις αρχές Νοεμβρίου, αντίστοιχα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Υύδερευσης Αποχέτευσης Κοζάνης, Κώστας Κυτίδης, τόνισε ότι Η ΔΕΥΑΚ βρίσκεται από τον Αύγουστο σε λειτουργική ετοιμότητα και περιμένει την επιδιόρθωση της βλάβης και την επανατροφοδότηση του συστήματος τηλεθέρμανσης με θερμική ενέργεια από τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, χαρακτηρίζοντας «Γεφύρι της Άρτας», τη λειτουργεία των μονάδων της ΔΕΗ, οι οποίες λειτουργούν κανονικά το καλοκαίρι και τον χειμώνα παρουσιάζουν προβλήματα.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.