Header Ads

Δ. Μακεδονία: Κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ σε Πεντάλοφο και Νεστόριο

ΕΛΤΑ

Στο κλείσιμο ακόμα 41 καταστημάτων τους σε όλη τη χώρα προχωράνε από σήμερα τα ΕΛΤΑ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα ταχυδρομεία καταστήματα Πενταλόφου Κοζάνης και Νεστορίου Καστοριάς.

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην οποία τονίζεται ότι στην απόφαση για το κλείσιμο των ταχυδρομείων, «δεν λαμβάνονται  υπόψη οι τοπικές ιδιαιτερότητες, οι γεωμορφολογικές παράμετροι, οι αποστάσεις και η κατάσταση του οδικού δικτύου. Από την απόφαση πλήττονται κυρίως οι πολίτες τρίτης ηλικίας που κατοικούν στα χωριά, σε απομακρυσμένες περιοχές της υπαίθρου, χωρίς να διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες, συνήθως μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους». Δεν είναι δυνατόν, υπογραμμίζεται στην ερώτηση, «να στερείται ξαφνικά η διακίνηση της αλληλογραφίας, οι πληρωμές συντάξεων, οφειλών στο Δημόσιο και κάθε είδους εξυπηρέτηση σε συνανθρώπους μας μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα».

Επιπλέον, η ερώτηση αναδεικνύει «τα προβλήματα και αδιέξοδα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι των καταστημάτων ΕΛΤΑ που βάζουν “λουκέτο”», σημειώνοντας τις συνέπειες στην περαιτέρω ερήμωση και γήρανση της υπαίθρου.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.