Header Ads

Βόιο: Συμπληρώνεται το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της  Πραμόριτσας

αρχείο λήψης (2)

Τη σύμβαση για την εκτέλεση έργου με το οποίο συμπληρώνεται το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Πραμόριτσας, υπέγραψαν χθες Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, ο δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βοΐου, Αλέξανδρος Ζιμπιλίδης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας.

Το έργο περιλαμβάνει  την αναβάθμιση του εξοπλισμού στο αντλιοστάσιο Κατσέλη και την κατασκευή δικτύου ύδρευσης μήκους 7.300 μέτρων που μεταφέρει νερό χωρίς τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, από την υφιστάμενη δεξαμενή Μικροκάστρου μέχρι το υφιστάμενο αντλιοστάσιο Κατσέλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ξεχωριστή ύδρευση της Σιάτιστας και της Γαλατινής. Λύνεται οριστικά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τον αρχικό σχεδιασμό του έργου της Πραμόριτσας που υδροδοτούσε τη Σιάτιστα μέσω της Γαλατινής με μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Με την ολοκλήρωση του έργου οι ανάγκες της Σιάτιστας θα εξυπηρετούνται από το νέο αγωγό με οικονομικότερο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιωθεί σημαντικά η υδροδότηση του οικισμού της Γαλατινής. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 895.000 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.