Header Ads

Κοζάνη: Ερώτηση Κ. Βέττα για κλείσιμο ταχυδρομείου στον Πεντάλοφο

vetta_kalliopi2354235432-1024x524-1

«Η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. στον Πεντάλοφο Κοζάνης είναι αναιτιολόγητη και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους πολίτες». Αυτό αναφέρει σε ερώτησή της προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης η Βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Καλλιόπη Βέττα, καταγράφοντας το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη νέα απόφαση των ΕΛ.ΤΑ. να κλείσουν άμεσα, έως το τέλος του έτους, 41 καταστήματα σε όλη την χώρα. Η εξέλιξη αυτή, σημειώνει η βουλευτής, έρχεται ως συνέχεια της απόφασης για συρρίκνωση των δημόσιων ταχυδρομικών υπηρεσιών και του κλεισίματος περίπου 160 καταστημάτων σε όλη την χώρα το 2023, παρά το γεγονός ότι μόλις πριν λίγα χρόνια καταβλήθηκαν από δημόσιους πόρους 280 εκ. ευρώ για την εξυγίανση των ΕΛ.ΤΑ..

 Στην Π.Ε. Κοζάνης, τονίζει η κα Βέττα, έπειτα από το κλείσιμο του καταστήματος στον Κρόκο τον Ιούλιο, έρχεται νέο κτύπημα με το κλείσιμο του καταστήματος στον Πεντάλοφο, γεγονός που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά, ότι δεν υπάρχει καμία ρήτρα απολιγνιτοποίησης για την Δυτική Μακεδονία που να εξασφαλίζει ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα.

 Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, η απόφαση δεν προκύπτει από οποιαδήποτε μελέτη κόστους-οφέλους, ενώ το πλήγμα για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες του Πενταλόφου και των κοντινών περιοχών είναι τεράστιο, ειδικά για όσους ηλικιωμένους δεν έχουν ευχέρεια στις μετακινήσεις, ούτε αναπτυγμένες ψηφιακές δεξιότητες.

 Τέλος, τίθεται θέμα με τους υπηρετούντες υπαλλήλους των ΕΛ.ΤΑ. του καταστήματος καθώς προκύπτει μεγάλη αναστάτωση στον οικογενειακό και επαγγελματικό τους προγραμματισμό.

 Η βουλευτής Κοζάνης ζητάει από τον Υπουργό να την ενημερώσει για το εάν υπάρχει οποιαδήποτε μελέτη – ανάλυση για την προοπτική καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ., η οποία να συμπεριλαμβάνει εκτός από την οικονομική διάσταση και την υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους απέναντι στους πολίτες; Εάν προτίθεται, αναφορικά με το κατάστημα του Πενταλόφου να αναθεωρήσει την απόφαση κλεισίματος, δεδομένης της πλήρους και εύλογης αντίθεσης της τοπικής κοινωνίας λόγω των σημαντικών επιβαρύνσεων που θα υποστούν οι πολίτες; Και ποιο είναι το σχέδιο για τους υπηρετούντες υπαλλήλους, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή διασάλευση της επαγγελματικής και προσωπικής τους κατάστασης;

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.