Header Ads

Κοζάνη: Συνάντηση φοιτητών με τις πρυτανικές αρχές

πανεπιστημιο κοζανη

Με τη δέσμευση ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουν απάντηση στα αιτήματά τους, για δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση, αποχώρησαν από τη συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές οι εκλεγμένοι των φοιτητικών Συλλόγων Κοζάνης  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Μεταξύ των αιτημάτων που κατέθεσαν οι φοιτητές στις πρυτανικές αρχές περιλαμβάνονται: Να δοθεί λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των φοιτητών και σε περίπτωση που δεν είναι δωρεάν με την ευθύνη του πανεπιστημίου, του δήμου ή της περιφέρειας, να εκδοθεί μηνιαία κάρτα με μικρό κόστος.

 Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να μην μείνει κανένας φοιτητής εκτός εστίας που το έχει ανάγκη και να καταργηθεί το «χαράτσι» των 100 ευρώ που πρέπει να δώσουν οι φοιτητές για να πάρουν το κλειδί του δωματίου.

Να προχωρήσει το ίδρυμα σε υπενοικίαση δωματίων και να δημιουργηθούν νέες εστίες για να καλυφθούν οι ανάγκες

Να μπορούν οι φοιτητές που έχουν ανάγκη να τρώνε και στις δύο λέσχες. Να βρεθεί λύση για να λειτουργεί ομαλά και να μην δημιουργείται ουρά στη λέσχη της ΖΕΠ.

Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις αγωνιστικές δράσεις τους και τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.