Header Ads

Κοζάνη: Πρόβλημα ύδρευσης στην Ακρινή – Ελάχιστη η ποσότητα νερού από τις πηγές της Ερμακιάς

nero

Με βυτία που μεταφέρουν νερό στο υδραγωγείο και εμφιαλωμένα νερά που διανέμει η ΔΕΥΑΚ, καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων στην Ακρινή Κοζάνης τις τελευταίες ημέρες.

Το πρόβλημα προέκυψε λόγω της ελάχιστης παροχής νερού από την πηγή της Ερμακιάς από όπου υδροδοτείται η ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Ελλησπόντου. Η λειψυδρία και το γεγονός ότι δεν έχει χιονίσει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση του νερού και την αδυναμία να υδροδοτείται κανονικά κυρίως η Ακρινή.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ Κώστα Κυτίδη η επιχείρηση θα προμηθεύει την κοινότητα με εμφιαλωμένα νερά για πόση και με βυτία ώστε να καλύπτονται οι υπόλοιπες ανάγκες των κατοίκων καθώς και για τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής. Παράλληλα γίνονται καθημερινά μετρήσεις στις πηγές της Ερμακιάς σε ότι αφορά στην ποσότητα του νερού. Για την επίλυση του προβλήματος και να υδροδοτηθεί η Ακρινή εφόσον παραμείνει η κατάσταση ως έχει, θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις σημείωσε ο κ. Κυτιδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος της ΤΚ. Ακρινής Θεοχάρης Καζαντζίδης ενημέρωσε τους κατοίκους και τη ΔΕΥΑΚ ώστε να ξεκινήσει η διανομή νερού για τους κατοίκους.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.