Header Ads

Βόιο: Το Ιερό λείψανου του Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΕΙΨΑΝΑ

Ιερό λείψανο του Αγίου Δημητρίου, φιλοξενείται μέχρι την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας. Όλη την εβδομάδα, στο πλαίσιο εορτασμού του πολιούχου  της Σιάτιστας, Αγίου Δημητρίου, ο  Ιερός Μητροπολιτικός Ναός θα είναι ανοιχτός κάθε μέρα από τις 07:00 έως τις 13:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00.

Εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου και προστάτη της πόλης της Σιάτιστας, διοργανώνει την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2024, η Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης. Από τις 07:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, θα τελεστούν  Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, Αθανασίου. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα ψάλλει η πολυμελής Χορωδία της Θεολογικής Σχολής του Ιασίου στην Ρουμανία, «Ιωσήφ ο Ελεήμων».

Στις 19:00, στο Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας θα πραγματοποιηθεί Διεθνής Μουσική Εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχουν: Η Χορωδία της Θεολογικής Σχολής του Ιασίου (της Ρουμανίας) «Ιωσήφ ο Ελεήμων». Η Βυζαντινή Χορωδία «Θεσσαλονίκης Υμνωδοί» με χοράρχη τον Επίκουρο Καθηγητή του Α.Π.Θ. και Πρωτοψάλτη Διδάκτορα, Ιωάννη Λιάκο. Και η Βυζαντινή Χορωδία του Μουσικού Σιάτιστας με χοράρχη τον Βασίλειο Βλέτση.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.