Header Ads

Kοζάνη: Στειρώσεις και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αντιμετώπιση της αύξησης του πληθυσμού των αδέσποτων

skylia

Τριάντατέσσερις (34) στειρώσεις πραγματοποιήθηκαν από εθελοντές Γερμανούς κτηνιάτρους στο νέο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο Δημοτικό Κτηνιατρείο Κοζάνης, στη Λευκόβρυση, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο αριθμός των αδέσποτων που ξεπερνούν τις 3000.

Πρόκειται για μια συνεργασία που Γερμανών εθελοντών με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής και τον Δήμο Κοζάνης, η οποία και  θα συνεχιστεί με στειρώσεις που προγραμματίζονται στις 16 Μαρτίου 2023 και για 5 ημέρες, όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Μίλτος Μαγγιρίδης.

Όπως ο ίδιος τονίζει μέχρι το τέλος του χρόνου θα πραγματοποιηθούν περίπου 1000 στειρώσεις ενώ θα υπάρξει δράση με τον πανελλήνιο κτηνιατρικό σύλλογο καθώς και με οργάνωση εθελοντών από την Ολλανδία. Το Δημοτικό κτηνιατρείο  παραμένει τις ημέρες των στειρώσεων από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα.

Ενώ το καταφύγιο που έχει την δυνατότητα της φιλοξενίας 40 τετράποδων, όπου μένουν για παρακολούθηση τα στειρωμένα ζώα για να επαναπροωθηθούν στο φυσικό τους περιβάλλον, ενώ παράλληλα υπάρχει η ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης όπου αναρτούνται οι φωτογραφίες των αδέσποτων για υιοθεσία.

Εν αναμονή της πρόσληψης κτηνιάτρου στο Δήμο Κοζάνης που αναμένεται ενώ έχουν προγραμματιστεί δράσεις  για την ευαισθητοποίηση των πολιτών τόσο από τον Δήμο Κοζάνης όσο και από την ΠΕΔ.

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.