Header Ads

Εορδαία: Εκκλήσεις φορέων και Συλλόγων για αίμα

ethelontiki-aimodosia

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και οι ανακοινώσεις για έκτακτη αιμοδοσία κινητοποίησαν Συλλόγους και φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας καλώντας μέλη τους και μη να προσέλθουν και στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας για να δώσουν αίμα και φαίνεται, ότι η έκκληση τους βρήκε ανταπόκριση.

Στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, που λειτούργησε και χθες το  απόγευμα, για να εξυπηρετήσει τους Εθελοντές η προσέλευση ήταν συνεχής ενώ και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη. Υπενθυμίζουμε ότι το τμήμα δέχεται Εθελοντές αιμοδότες από τις 8:30 το πρωί έως 13:30 και για σήμερα Πέμπτη από τις 17:00 έως και τις 20:00.  Την ίδια στιγμή έκκληση στους πολίτες  για προσφορά αίματος  απευθύνει  το Περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας ενώ ο Σύλλογος Αιμοδοτών Φούφα «καλεί τους τακτικούς και περιστασιακούς αιμοδότες να σπεύσουν στα κοντινότερα κέντρα αιμοληψίας για να βοηθήσουν τους τραυματίες των Τεμπών και τα υπόλοιπα άτομα που χρειάζονται αίμα.»

Δημόσια έκκληση για αιμοδοσία ώστε  να ενισχυθούν με μονάδες αίματος τα Νοσοκομεία της Β. Ελλάδας στα οποία νοσηλεύονται τραυματίες από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη απευθύνει η «Σταγόνα Ελπίδας» και δίνει ραντεβού με τους αιμοδότες στα τμήματα αιμοδοσίας των δύο Νοσοκομείων του Ν. Κοζάνης. Ενημερώνει ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν την Τετάρτη 8 Μαρτίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (14:00 -20:00) και τη Δευτέρα 13 Μαρτίου (11-18:00) στη στέγη Ποντιακού Ελληνισμού, στην Κοζάνη.  Εν τω μεταξύ η Τράπεζα Αίματος του Σωματείου «Σπάρτακος» σε συνεργασία με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας διοργανώνει στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου εθελοντική αιμοδοσία, σήμερα  από τις 8:30 -13:00, και καλεί όσο το δυνατόν περισσότερους εθελοντές να συμμετέχουν σε αυτήν την ύψιστη πράξη ανθρωπιάς σε μία ιδιαίτερη στιγμή. Σημειώνεται ότι όσοι επιθυμούν να αιμοδοτήσουν είναι απαραίτητο  να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ και την ταυτότητα τους

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.