Header Ads

ΑΣΕΠ: Αλαλούμ και προβλήματα στον διαγωνισμό, πότε ανακοινώνονται τα θέματα και οι σωστές απαντήσεις

ΑΣΕΠ: Αλαλούμ και προβλήματα στον διαγωνισμό, πότε ανακοινώνονται τα θέματα και οι σωστές απαντήσεις

Πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ το Σάββατο 4 Μαρτίου ωστόσο, αυτός δεν έγινε χωρίς προβλήματα γεγονός που δυσαρασέστησε αρκετούς υποψηφιούς σε αρκετά κέντρα της χώρας.

Πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ το Σάββατο 4 Μαρτίου ωστόσο, αυτός δεν έγινε χωρίς προβλήματα γεγονός που δυσαρέστησε αρκετούς υποψήφιούς σε αρκετά κέντρα της χώρας.

Συγκεκριμένα υπήρξε σοβαρά πρόβλημα φωτοσκίασης σε 17 από τις 100 ερωτήσεις multiple choice που έπεσαν στον διαγωνισμό καθώς σε σειρά εξεταστικών κέντρων τα συγκεκριμένα θέματα έφτασαν στους υποψήφιους με φωτοσκιάσεις λόγω προβλημάτων στη λειτουργία των φωτοτυπικών στα σχολεία.

Αρχικά το πρόβλημα εμφανίστηκε σε 50-60 εξεταστικά κέντρα, ωστόσο στη συνέχεια με την επανάληψη στην φωτοτύπησή τους λύθηκε σε ένα μεγάλο μέρος από αυτά.

Η σκίαση αυτή προκάλεσε όπως ήταν λογικό σύγχυση και εκφράστηκαν διαμαρτυρίες από υποψηφίους, γεγονός που οδήγησε τον ΑΣΕΠ αρχικά να δώσει χρονική παράταση και εν συνεχεία διευκρινιστικές οδηγίες (από τις 12:00 μέχρι και τις 12:25). Οταν όμως πάρθηκε η εν λόγω απόφαση, πολλοί από τους υποψηφίους είχαν ήδη αποχωρήσει κάτι που σημαίνει ότι defacto δημιουργήθηκαν υποψήφιοι δύο, τουλάχιστον, ταχυτήτων. Αυτοί που πρόλαβαν την παράταση και τις διευκρινίσεις και αυτοι που δεν πρόλαβαν.

Θέση για το θέμα πήρε και ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ ο οποίος αναγνώρισε ότι υπήρχαν προβλήματα, επικεντρώνοντας στις καθυστερήσεις στην αναπαραγωγή των θεμάτων με τη δέσμευση ότι θα μελετηθούν προσεκτικά:

“Γίνομαι δέκτης παραπόνων υποψηφίων για προβλήματα και καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν κατά την αναπαραγωγή των θεμάτων σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, μολονότι αυτά απεστάλησαν στα σχολεία με απόλυτη χρονική συνέπεια. Η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού και εγώ θα τα μελετήσουμε με τη δέουσα προσοχή μόλις σχηματίσουμε πλήρη εικόνα από τις αναφορές των Προέδρων των εξεταστικών κέντρων”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαιώαννου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από τον ΑΣΕΠ για το θέμα που προέκυψε και πώς θα λυθεί.

Πότε θα ανακοινωθούν οι σωστές απαντήσεις

Αύριο ή μεθαύριο αναμένεται ο ΑΣΕΠ να ανακοινώσει τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι 77.000 υποψήφιοι στις 4 Μαρτίου καθώς και τις απαντήσεις τους.

Ταυτόχρονα, το ΑΣΕΠ βρίσκεται σε διαδικασία μελέτης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, κυρίως με το θέμα των φωτοτυπιών των θεμάτων.

Στη συνέχεια θα αρχίσει η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών με τα ειδικά σκάνερ της Ανεξάρτητης Αρχής, διαδικασία η οποία θα συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωσή της ακόμη κι αν στο μεταξύ προκηρυχθούν εκλογές.

#ΑΣΕΠ #ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ #ΘΕΜΑΤΑ #ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ #ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.