Header Ads

Κοζάνη: Χωρίς σχολείο η Ποντοκώμη – “Οχι” στο αίτημα παράτασης της λειτουργίας του

Μερικά 24ωρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιας και οι γονείς στην Ποντοκώμη Κοζάνης, δεν γνωρίζουν που θα πάνε σχολείο τα παιδιά τους. Οι γονείς στην Ποντοκώμη Κοζάνης ενημερώθηκαν πως η παράταση ενός έτους που ζητήθηκε να παραμείνει το Δημοτικό σχολείο και να λειτουργήσει δεν έγινε δεκτή από την ΔΕΗ ΑΕ και υπήρξε αρνητική απόφαση από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιώργο Στάσση.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Πηλιανίδης δηλώνει την αγανάκτηση του καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν γνώριζε για την αρνητική απόφαση στο αίτημα που απέστειλλε στην ΔΕΗ ΑΕ, για παράταση λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου ενώ η απόφαση είχε ληφθεί αρχές καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον κ. Πηλιανίδη, η παράταση λειτουργίας του σχολείου ζητήθηκε από τις 26 Ιουλίου, ενώ μόλις χθές ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας για την εξέλιξη, χωρίς ο ίδιος να παραλάβει επίσημα την αρνητική απάντηση από την επιχείρηση. Στην Ποντοκώμη Κοζάνης το Δημοτικό Σχολείο έχει 18 παιδιά και 7 στο νηπιαγωγείο. 450 από τους 1500 κατοίκους παραμένουν στις οικίες τους και 15 άτομα τουλάχιστον δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα, ενώ το χωριό έχει ήδη απαλλοτριωθεί από την ΔΕΗ και η επιχείρηση έχει καταβάλλει τα χρήματα στους υπόλοιπους δικαιούχους. Το χωριό βρίσκεται στη φάση της μετεγκατάστασης εν αναμονή και των έργων υποδομής στον νέο οικισμό όπου και θα μεραφερθούν.

Στο έγγραφο όπου δίδεται η απάντηση για το Δημοτικο Σχολείο, γίνεται γνωστό, πως η ΔΕΗ θα προχωρήσει στην κατεδάφιση των κτηρίων όλου του οικισμού και μάλιστα πριν ακόμα παραχωρηθεί η συνολική έκταση στη Μετάβαση Α.Ε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ποντοκώμη Κοζάνης έχει απαλλοτριωθεί λόγω της ύπαρξης λιγνίτη στο υπεδαφός της, ήταν απο τα τελευταία χωριά που η πολιτεία αποφάσισε την μετεγκαταστασή της και οι κάτοικοι αποζημιώθηκαν για τις περιουσίες τους.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.