Header Ads

Φωτογραφίες από τραγωδίες: 5 περιπτώσεις που ο φακός κατέγραψε ανατριχιαστικές εικόνες από συμφορές

Η ιστορία είναι γεμάτη τραγωδίες, μικρότερες ή μεγαλύτερες- ωστόσο η λεπτομερής οπτική καταγραφή τους είναι κάτι που άρχισε από τον 19ο αιώνα και μετά, χάρη στη φωτογραφία. Μεγάλες συμφορές έχουν απαθανατιστεί από φωτογραφικούς φακούς από τότε μέχρι σήμερα, «στοιχειώνοντας» αυτούς που τις βλέπουν, όσα χρόνια και αν περάσουν- και, σε αυτό το πλαίσιο, το κανάλι Dark 5 του ΥouTube παρουσιάζει 5 τραγωδίες που φτάνουν «ζωντανές» μέχρι σήμερα, χάρη στις κάμερες που τις κατέγραψαν.

Τιτανικός: Το ναυάγιο του Τιτανικού είναι ένα από τα πιο διάσημα της ιστορίας- μια από τις πιο γνωστές ναυτικές τραγωδίες που έχουν γίνει ποτέ. Στο βίντεο παρουσιάζονται κάποιες από τις τελευταίες εικόνες του πλοίου εν πλω, αλλά και μια εικόνα του παγόβουνου με το οποίο συγκρούστηκε το υπερωκεάνειο.

Το «σιδερένιο άλογο»: Εικόνες από την ολοκλήρωση του διηπειρωτικού σιδηροδρόμου στην Αμερική τη δεκαετία του 1860, που σήμανε το τέλος της «Άγριας Δύσης» και «σφράγισε τη μοίρα» των ιθαγενών Αμερικανών (Ινδιάνων).

Οι κατακτητές του Νοτίου Πόλου: Η «κούρσα» για την «κατάκτηση» του Νοτίου Πόλου μεταξύ των αποστολών του Ρόμπερτ Φάλκον Σκοτ και του Ρόαλντ Αμούνδσεν είχε νικητή τον δεύτερο. Ο πρώτος και οι σύντροφοί του δεν τα κατάφεραν, χάνοντας τις ζωές τους στην παγωμένη έρημο της Ανταρκτικής.

Ένα χαμένο «θαύμα του κόσμου»: Η εμβληματική πολιτεία των Ίνκα περιβάλλεται από μυστήρια και έναν «αέρα» συμφοράς, κάτι που ενισχύεται αν δει κανείς τις εικόνες της από την ανακάλυψή της στις αρχές του 20ού αιώνα, αιώνες μετά την εγκατάλειψή της.

Η έκρηξη του Όρους της Αγίας Ελένης το 1980: Η εικόνα του ηφαιστειολόγου Ντέιβιντ Τζόνστον μερικές ώρες πριν χάσει τη ζωή του εξαιτίας της, λόγω ενός καυτού νέφους στάχτης, έμεινε στην ιστορία, όπως και οι τελευταίες του λέξεις, «Vancouver! Vancouver! This is it!».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.