Header Ads

Ο Ελον Μασκ πληρώνει έναν νεαρό για να σταματήσει την παρακολούθηση στο ιδιωτικό τζετ του

Ο Τζακ Σούινι, ένας 19χρονος από τη Φλόριντα, απέρριψε μια προσφορά 5.000 δολαρίων από τον Ελον Μασκ για να διαγράψει τον λογαριασμό του στο Twitter, μέσω του οποίου παρακολουθεί το ιδιωτικό τζετ του δισεκατομμυριούχου.

Ο λογαριασμός Elon Musk’s Jet έχει πάνω από 150.000 ακόλουθους και χρησιμοποιεί ένα μποτ που ανέπτυξε ο νεαρός για να παρακολουθεί τις πτήσεις του Μασκ. Στη συνέχεια, δημοσιεύει στο Twitter πότε και πού απογειώνεται ή προσγειώνεται το αεροπλάνο και τη διάρκεια κάθε ταξιδιού.

Ο πρωτοετής φοιτητής κολεγίου έχει δημιουργήσει δεκάδες άλλους λογαριασμούς που παρακολουθούν τα ταξίδια τιτάνων της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος.

Ο Μασκ του έστειλε απευθείας μήνυμα στις 30 Νοεμβρίου, γράφοντάς του: «Μπορείς να το κατεβάσεις αυτό; Είναι ένας κίνδυνος για την ασφάλεια».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX προσέφερε τελικά στον έφηβο 5.000 δολάρια για να αποτρέψει τους «τρελούς» από το να παρακολουθούν τις πτήσεις του.

Ο Σούινι απάντησε ζητώντας 50.000 δολάρια, λέγοντας ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να πληρώσει το κολέγιο και ίσως για να αγοράσει μια Tesla Model 3.

«Δεν μου αρέσει η ιδέα να με περιπαίζει ένας παλαβός», είπε ο Μασκ.

Η τελευταία ανταλλαγή μηνυμάτων ήταν την Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, όταν ο Μασκ είπε ότι δεν ένιωθε σωστό «να πληρώσει για να σταματήσει αυτό». 

«Επιλογές εκτός από την αμοιβή, όπως η πρακτική άσκηση, θα διευκόλυνε πολύ την κατάσταση», απάντησε ο 19χρονος, που περιμένει την νεότερη απόκριση του Μασκ.

Ο Σουίνι είπε ότι είναι θαυμαστής της SpaceX από την πρώτη εκτόξευση του πυραύλου Falcon Heavy το 2018. Ο πατέρας του εργάζεται σε μια αεροπορική εταιρεία, γεγονός που τροφοδότησε το ενδιαφέρον του για την αεροπορία.

Ο Σουίνι πρόσφερε στον Μασκ κάποιες τεχνικές συμβουλές, λέγοντας στον δισεκατομμυριούχο για ένα πρόγραμμα αποκλεισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να αντιμετωπίσει προγράμματα παρακολούθησης πτήσεων.

Ωστόσο, ο ίδιος εξακολουθεί να παρακολουθεί τις πτήσεις του Μασκ, παρακάμπτοντας αυτό το πρόγραμμα αποκλεισμού. «Είναι λίγο πιο περίπλοκο», κατέληξε ο 19χρονος.

(με πληροφορίες από CNN)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.