Header Ads

Ινδία: Υποψήφιος με 12μελή οικογένεια παίρνει μία ψήφο στις τοπικές εκλογές. Τη δική του.

Ψηφοφορία εν μέσω πανδημίας COVID-19 στην Ινδία για την ανάδειξη νέων τοπικών αρχών. Φωτογραφία αρχείου. Απρίλιος 2021 (Photo by Anuwar Hazarika/NurPhoto via Getty Images)

Ένας άνδρας από το Gujarat της Ινδίας ο οποίος διεκδίκησε μια θέση λήψης αποφάσεων στο χωριό του κατά τις τοπικές εκλογές του περασμένου μήνα, έγινε διεθνής πρωτοσέλιδο επειδή έλαβε μόνο μία ψήφο, παρόλο που είχε τουλάχιστον 12 μέλη της οικογένειάς του που είχαν δικαίωμα ψήφου.

Ο λόγος για τον Santosh Halpati που έβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του Sarpanch (σ.σ είναι ένας υπεύθυνος λήψης αποφάσεων, που εκλέγεται από το συνταγματικό σώμα τοπικής αυτοδιοίκησης σε επίπεδο χωριού που ονομάζεται Gram Sabha στην Ινδία.) στο χωριό Chharwala της περιφέρειας Vapi και παρόλο που δεν περίμενε πραγματικά να κερδίσει, σίγουρα δεν περίμενε να λάβει μόνο μία ψήφο, τη δική του.

Ο μεσήλικας άνδρας κατέρρευσε κοντά στο εκλογικό τμήμα όταν άκουσε τα νέα, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι είχε 12 συγγενής του που είχαν δικαίωμα ψήφου, αλλά είτε δεν μπήκαν στον κόπο να ψηφίσουν είτε επέλεξαν να ψηφίσουν κάποιον άλλο.

«Οι εκλογές έρχονται και φεύγουν», ανέφερε ο Santosh σύμφωνα με το Times Now. «Αλλά εγώ πήρα μόνο μία ψήφο... ακόμη και η οικογένειά μου δεν με ψήφισε».

Μια παρόμοια περίπτωση συνέβη πριν από μερικά χρόνια, όταν ένας ανεξάρτητος υποψήφιος από το ινδικό κρατίδιο Punjab ξέσπασε σε δάκρυα λέγοντας σε δημοσιογράφο ότι έλαβε μόνο 5 ψήφους παρά το γεγονός ότι είχε 9 μέλη της οικογένειάς του που είχαν δικαίωμα ψήφου.

Η περίπτωση του Santosh ήταν ακόμη πιο οδυνηρή, καθώς δεν έλαβε ούτε μία ψήφο εκτός από τη δική του, παρόλο που ισχυρίζεται ότι αρκετοί άνθρωποι τον διαβεβαίωσαν για την ψήφο τους.

πηγή: odditycentral.com/

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.