Header Ads

Australian Open: Ο Ναδάλ έγινε μύθος - Πήρε τον 21ο τίτλο Grand Slam

Είναι ο πρώτος των πρώτων. Είναι ένας «θεός» του τένις. Είναι ένας ζωντανός πλέον θρύλος. Κυρίες και κύριοι υποκλινόμαστε στον απίστευτο Ράφαελ Ναδάλ, που έγινε ο πρώτος τενίστας με 21 Grand Slam τίτλους, νικώντας πριν λίγο τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στον τελικό του Australian Open, με 3-2 σετ αν και έχανε 2-0.

Τι να πει κανείς γι’αυτόν τον απίστευτο τενίστα που στα 35 χρόνια του και παρά τον σοβαρό τραυματισμό που πέρασε κατάφερε να γράψει ιστορία. Παράλληλα στέρησε από τον Ρώσο αντίπαλό του την ευκαιρία να ανέβει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, σε έναν αγώνα που κράτησε 5 ώρες και 30 λεπτά.

Ο 25χρονος Μεντβέντεφ πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 6-2 και γυρίζοντας το δεύτερο σετ εκεί που κανείς δεν το περίμενε πήρε και αυτό με 7-6 και προηγήθηκε με 2-0. Ο Ναδάλ τέσσερις μήνες πριν κλείεσει τα 36, έδειξε ότι διαθέτει αστείρευτες δυνάμεις, τόσο σωματικές, αλλά κυρίς ψυχικές και έκανε την επίθεσή του.

Πήρε το τρίτο σετ με 6-4 και με το ίδιο σκορ δηλαδή 6-4 πήρε και το τέταρτο σετ. Στη συνέχει έγινε μεγάλη μάχη στο πέμπτο σετ, όπου ο Ναδάλ, έφτασε σε διπλό ματς πόϊντ, όταν προηγήθηκε 5-4 και 30-0, αλλά ο Μεντβέντεφ με μεγάλη ψυχική δύναμη κατάφερε να γυρίσει το γκέϊμ, έκανε μπρέϊκ και ισοφάρισε σε 5-5. Εκεί ο Ναδάλ έδειξε την τεράστια κλάση του, έκανε αμέσως μπρέϊκ, προηγήθηκε 6-5 και τελικά κατέκτησε το σετ με 7-5 και φυσικά τον τίτλο του Australian Open, αφήνοντας πίσω του τους Τζόκοβιτς και Φέντερερ με 20 τίτλους, ενώ πλέον αυτός έχει 21.

Ο Μεντβέτεφ πάλεψε όσο καλύτερα μπορούσε, είχε πάλι το κοινό ενταντίον του, έκανε παράποντα στον διαιτητή γιατί τον ενοχλούσε το κοινό, όταν κάποιες φορές πήγαινε να σερβίρει, αλλά τελικά έπεσε πάνω στον…Ναδάλ.

Και να φανταστεί κανείς ότι ο σοβαρός τραυματισμός του δεν του έδινε τη βεβαιότητα ότι θα επιστρέψει στο τένις, αλλά αυτός διέψευσε τους πάντες και όχι μόνο γύρισε σε υψηλό επίπεδο, αλλά έγραψε ιστορία και συνεχίζει. Ράφαελ Ναδάλ. Ο ΘΡΥΛΟΣ του τένις.

ΤΑ ΣΕΤ. 2-6,7-6, 6-4,6-4,7-5

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.