Header Ads

“Λουκέτο” σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία - Υποβιβάζεται σχολείο του Δήμου Εορδαίας

Καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων περιλαμβάνει η σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την απόφαση, υποβιβάζονται 34 Δημοτικά και 5 Νηπιαγωγεία, συγχωνεύονται 27 Δημοτικά και 13 Νηπιαγωγεία και καταργούνται 32 Δημοτικά και 89 Νηπιαγωγεία.


Υπενθυμίζουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας σε συνάντησή του με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στις 8/5/2013 είχε αναφέρει "64 συγχωνεύσεις σχολείων εκ των οποίων οι 22 θα είναι στη Β/βάθμια και οι 42 στην Α/βάθμια εκπαίδευση".

Παράλληλα non paper που κυκλοφόρησε το Υπ. Παιδείας την επόμενη μέρα, 9/5/2013 ανέφερε ότι "το 2013 το ΥΠΑΙΘΠΑ προχωρά στην κατάργηση περίπου 60 σχολικών μονάδων μετά από εισήγηση των Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Διευθυντών και στις περισσότερες περιπτώσεις με σύμφωνη γνώμη των ΟΤΑ που εδρεύουν".

Διαβάστε την απόφαση για τις "ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς, συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων" εδώ.

Στη Δυτική Μακεδονία υποβιβάζονται τα εξής:
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ: Από 6θέσιο γίνεται 5θέσιο
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΙΧΙΟΥ: Από 6θέσιο γίνεται 5θέσιο
ΚΟΖΑΝΗΣ - 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ: Από 7θέσιο γίνεται 6θέσιο
ΚΟΖΑΝΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ: Από 7θέσιο γίνεται 6θέσιο
ΚΟΖΑΝΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ: Από 7θέσιο γίνεται 6θέσιο
ΚΟΖΑΝΗΣ  - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΑΝΗΣ: Από 7θέσιο γίνεται 6θέσιο
ΦΛΩΡΙΝΑΣ  - 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Από 12θέσιο γίνεται 6θέσιο
Από το Blogger.