Header Ads

Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Σήμερα 30 Ιουνίου 2013, Κυριακή των Αγίων Πάντων, γιορτάστηκε η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης, όπου τελέσθηκε Δοξολογία και αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν Θρησκευτικές, Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., τα Δ.Σ. των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., εκπρόσωποι του επιστημονικού - επαγγελματικού κόσμου καθώς και απόστρατοι Αστυνομικοί.


ΜΗΝΥΜΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Ηλία Στεφανή

«Τιμούμε σήμερα, ημέρα μνήμης των Αγίων Πάντων τους Αποστράτους της Ελληνικής Αστυνομίας, τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι συμβολίζουν διαχρονικά την προσφορά και το παράδειγμα.

Τιμούμε πρώτα αυτούς που βρίσκονται κοντά μας και είναι το ζωντανό παράδειγμα για τα στελέχη που βρίσκονται σε ενέργεια για την Ελληνική Αστυνομία.

Τιμούμε όμως και εκείνους που δεν είναι πια κοντά μας και που διαχρονικά προσέφεραν στην πατρίδα, στην κοινωνία, στον λαό μας.

Σκοπός της θεσμοθέτησης του εορτασμού της ημέρας αυτής είναι η αναγνώριση της προσφοράς των αποστράτων καθώς και η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικού προσωπικού.

Τα υψηλά ιδανικά που διακρίνουν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά αστυνομικών, διατηρώντας στερεή και ακέραιη την αλυσίδα της παράδοσης. Στη διαδικασία αυτή οι απόστρατοι μας έχουν ενεργή συμμετοχή, προσφέροντας σημαντικά στις νεώτερες γενιές με τη συμπυκνωμένη γνώση και εμπειρία που διαθέτουν.

Οι συνάδελφοι απόστρατοι μπορούν και καλούνται να λειτουργήσουν ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του Σώματος και της κοινωνίας, αφενός μεταφέροντας στους υπηρεσιακούς παράγοντες αυτούσια τα μηνύματα και τις ανάγκες της κοινωνίας, αφετέρου ενημερώνοντας το ευρύτερο περιβάλλον τους για την αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλλεται από τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, για αποτελεσματικότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες.

Η συμβολή, η συμπαράσταση, η χρήσιμη συμβουλή των εν αποστρατεία αστυνομικών είναι πάρα πολύ χρήσιμη. Τους θέλουμε κοντά μας, τους θέλουμε δίπλα μας, τους θέλουμε να μας βοηθάνε με τη γνώση, τη σοφία και την εμπειρία του παρελθόντος.

Τέλος, χρέος όλων μας είναι να παραμένει αδιασάλευτη η διαδικασία παράδοσης της σκυτάλης από γενιά σε γενιά αστυνομικών και κάθε αστυνομικός να έχει ως οδηγό δράσης την αίσθηση του καθήκοντος, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία, που αποτελούν τις διαχρονικές θεμελιώδεις αρχές του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.»
Από το Blogger.