Header Ads

Ο Κασαπίδης ζητά να συμπεριληφθεί η Δυτική Μακεδονία στην εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Με αφορμή την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να εφαρμόσει για πρώτη φορά από 01.01.2014 το μέτρο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και εν όψει της έκδοσης της σχετικής υπουργικής απόφασης, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό, ζητώντας να συμπεριληφθεί και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε αυτή την αρχική - πιλοτική εφαρμογή του μέτρου.


Παρακάτω ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής:

Προς: 1) Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής

Ασφάλισης και Πρόνοιας

κ. Ιωάννη Βρούτση

2) Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής

Ασφάλισης και Πρόνοιας

κ. Βασίλη Κεγκέρογλου

Θέμα: Πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Χαιρετίζω την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να εφαρμόσει για πρώτη φορά στη χώρα μας από 01.01.2014 το μέτρο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Πρόκειται για πρακτική που εφαρμόζεται στα υπόλοιπα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο των Πολιτικών Κοινωνικής Προστασίας και Ανάπτυξης. Στόχος του μέτρου αποτελεί η ενίσχυση των ομάδων που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης όπως οι υπερήλικες, οι ανασφάλιστοι, οι άνεργοι κ.α. Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει πιλοτικά από δύο (2) περιοχές της χώρας με συγκεκριμένα δυσμενή χαρακτηριστικά και εν συνεχεία θα γενικευθεί. Παράλληλα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα αντικαταστήσει τη συνάθροιση των 50 και πλέον προνοιακών παροχών σε ένα ενιαίο επίδομα.

Κύριε Υπουργέ,

Με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα ο Νομός Κοζάνης, πλήττεται βάναυσα από την οικονομική κρίση όντας πρωταθλητής πανευρωπαϊκά, στα ποσοστά ανεργίας με 32% και ιδιαίτερα των νέων με 72%,

Επειδή οι ανάγκες για κοινωνική προστασία τόσο σε επίπεδο εισοδηματικό όσο και επίπεδο άμεσων αναγκών σίτισης και στέγασης πληθαίνουν δραματικά,

Ζητώ, ενόψει και της έκδοσης της σχετικής Υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τους όρους του προγράμματος, να συμπεριληφθεί σε αυτή την αρχική πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, η Δυτική Μακεδονία εφ’ όσον θα αφορά περιφέρειες ή η Π.Ε Κοζάνης εφ’ όσον θα αφορά συγκεκριμένες αστικές ή αγροτικές περιοχές. Κάθε άλλο ενδεχόμενο εξαίρεσης των προαναφερόμενων περιοχών ή καθυστέρηση ένταξής τους στο πρόγραμμα αυτό, θα αποτελεί άστοχη πολιτική απόφαση, κατάφωρη αδικία και θα επιδεινώσει σημαντικά την κατάσταση στις τοπικές κοινωνίες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από το Blogger.