Header Ads

Κασαπίδης: Να γίνει έρευνα για εργολαβικές απαιτήσεις αποζημιώσεων στα μεγάλα οδικά έργα

Με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας σχετικό με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης για ύπαρξη σκοπιμότητας από μέρους των δημόσιων ελληνικών υπηρεσιών στην καθυστέρηση έγκρισης της τροποποίησης περιβαλλοντικών όρων μεγάλων οδικών έργων, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης κατέθεσε αναφορά προς τον αρμόδιο υπουργό.


Ο κ. Κασαπίδης ζητά να εντοπισθούν οι υπαίτιοι δημόσιοι λειτουργοί και να τους αποδοθούν ευθύνες για την καθυστέρηση που ανέβαλε την ημερομηνία παράδοσης οδικών έργων, με συνέπεια να ενεργοποιείται ρήτρα υπέρ των παραχωρησιούχων και να εγείρονται εργολαβικές απαιτήσεις ύψους 68εκ. €.

Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό: Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών,

Μεταφορών και Δικτύων

κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

Θέμα: Έρευνα για εργολαβικές απαιτήσεις αποζημιώσεων στα μεγάλα οδικά έργα, λόγω καθυστέρησης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων

Σας κοινοποιώ το περιεχόμενο δημοσιεύματος (Ελευθεροτυπία, 19.06.2013), σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), ερευνά την ύπαρξη σκοπιμότητας από μέρους των δημόσιων ελληνικών υπηρεσιών στην καθυστέρηση έγκρισης της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων για τα έργα Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Λεύκτρο-Σπάρτη. Η καθυστέρηση ανέβαλε την ημερομηνία παράδοσης του έργου και ενεργοποίησε ρήτρα υπέρ της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας "Μορέας Α.Ε." για αποζημιώσεις ύψους 68 εκ. € από το ελληνικό κράτος.

Με δεδομένο ότι τέτοιου είδους απαιτήσεις κινούν υποψίες για μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες, ιδίως όταν πρόκειται για μεγάλα οδικά έργα και επειδή η πρόσφατη ανακοίνωση της επανεκκίνησης των μεγάλων οδικών έργων, συνέπεσε με την έγκριση εργολαβικών απαιτήσεων, σας παρακαλώ όπως αναζητήσετε ευθύνες σε λειτουργούς του δημοσίου για όλες τις περιπτώσεις εργολαβικών απαιτήσεων, λόγω καθυστέρησης στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από το Blogger.