Header Ads

Στην «κρεμάλα» χωρίς στοιχεία ο Παπακωνσταντίνου - Αδικαιολόγητη σιωπή του νομικού κόσμου

Σήμερα, είναι η ημέρα απολογίας του Παπακωνσταντίνου στην προανακριτική. Το Mega, το Πρώτο Θέμα, το Βήμα και διάφορα ακόμη «έγκριτα» μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη πείσει την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ότι ο Παπακωνσταντίνου είναι αυτός που οδήγησε τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα, συνέδεσαν το μνημόνιο με την υπόθεση Λαγκάρντ και αυτήν, αρνητικά, με τον άνθρωπο που την έφερε στην Ελλάδα και προετοίμασαν το κλίμα για το ρίξιμο ενός αθώου στην πυρά...


*To παραπάνω screenshot είναι από το aixmi.gr, του Χρήστου Παναγιωτόπουλου [δ/ντης ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega]


Όμως, τούτο δείχνει να μη φτάνει. Το Πρώτο Θέμα τού έριξε ισόβια από τις 23/06, όχι δηλαδή πριν βγει το πόρισμα αλλά πριν ο Παπακωνσταντίνου απολογηθεί. Σήμερα, το aixmi.gr [το οποίο από τη βιασύνη του να δημιουργήσει κλίμα ούτε τις ημερομηνίες δεν έγραψε σωστά] αναφέρει ότι είναι η ημέρα (ώρα) μηδέν για τον Παπακωνσταντίνου και μάλιστα τονίζει ότι ''κανείς δεν πιστεύει, πλέον, ότι κάποιο άλλο πρόσωπο αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ''

Τί ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής; Ότι η δουλειά έγινε. Η Ελλάδα πείσθηκε από τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, κανείς πια δεν πιστεύει ότι μπορεί να αλλοίωσε άλλος τη λίστα Λαγκάρντ. Προσέξτε το επίμαχο σημείο, έχει ενδιαφέρον· δεν τους ενδιαφέρει αν ο Παπακωνσταντίνου αλλοίωσε ή όχι τη λίστα Λαγκάρντ αλλά αυτό που πιστεύει ο κόσμος.

Ένας από τους θεμελιώδεις κανόνες της δικαιοσύνης για την ικανοποίηση του αισθήματος δικαίου από τα παλιά χρόνια είναι η αξιοποίηση των στοιχείων, των δεδομένων μιας δίκης. Εξ ου και το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο προστατεύει τον πολίτη από λανθασμένες δικαστικές αποφάσεις και βασίζει την ύπαρξή του στην ανυπαρξία τεκμηρίων, δηλαδή αποδεικτικών στοιχείων για την καταδίκη ενός κατηγορούμενου.

Προσέξτε (δις)· Ο Παπακωνσταντίνου κατηγορείται για νόθευση εγγράφου ενώ το νοθευμένο έγγραφο δεν υπάρχει! Το USB που παρέδωσε ο πρώην ΥπΟικ στον Διώτη, μετά την αποχώρησή του από το Υπουργείο, είναι εξαφανισμένο!

Το δεύτερο και πιο κωμικό σημείο, είναι ότι ο Παπακωνσταντίνου κατηγορείται ότι ζημίωσε το δημόσιο. Μάλιστα, ορίστηκε και ποσό για τους 8 μήνες θητείας του στο ΥπΟικ, που είχε στην κατοχή του τη λίστα Λαγκάρντ. Αντίστοιχα, το δημόσιο δεν έχει εισπράξει ούτε 1 ευρώ τους επόμενους 25 -μέχρι τώρα- μήνες. Αν η μη είσπραξη χρημάτων θεωρηθεί αδίκημα, σε ένα κράτος ισονομίας θα θεωρείτο αδίκημα για όλους τους κατόχους της λίστας -Όχι όμως στην Ελλάδα~

Ο δε Παπακωνσταντίνου είναι ο ΥπΟικ που έκανε συγκεκριμένες κινήσεις για την αξιοποίηση της λίστας ενώ ο επόμενος ΥπΟικ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, πήρε τη λίστα στο σπίτι του και την παρέδωσε 16 μήνες μετά στο κράτος, μετά το γνωστό δημοσίευμα των Financial Times. Προσέξτε (τρις)· ο Βενιζέλος είχε τη λίστα στο συρτάρι του ενώ θεωρούσε ότι αυτή η λίστα είναι η ορίτζιναλ (προκύπτει από μαρτυρία του). Συνεπώς εδώ μιλάμε για απόκρυψη στοιχείων και φυσικά το σκοπό δε μπορώ να τον ορίσω εγώ, όφειλε όμως να το κάνει η ελληνική δικαιοσύνη.

Αν ο Παπακωνσταντίνου δικαστεί σε οποιοδήποτε δικαστήριο του σύγχρονου κόσμου θα αθωωθεί πανηγυρικά διότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για αξιόποινη πράξη. Κι όμως· στην Ουγκάντα των Βαλκανίων ο φόβος υπάρχει. Και τούτο διότι οι δίκες αυτή τη χρονική περίοδο κινούνται βάσει κλίματος και ικανοποίησης των αιμοδιψών αγανακτισμένων και όχι βάσει αποδεικτικών στοιχείων.

Συνοψίζοντας, η όλη διαδικασία είναι απόλυτα προσχηματική, οι κατηγορίες είναι διατεταγμένες και αβάσιμες, τα αποδεικτικά στοιχεία εξαντλούνται στη συγγένεια, ποινικοποιώντας την με βάναυσο τρόπο και ο σκοπός είναι μικροπολιτικός, ορίζοντας τον Παπακωνσταντίνου ως το απόλυτο εξιλαστήριο θύμα.

Δυστυχώς, σε αυτή την εν εξελίξει ιλαροτραγωδία, το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας έχει «ραντιστεί» από ψευδείς πληροφορίες και έχει πεισθεί για την ενοχή Παπακωνσταντίνου. Δεν ακούν τίποτα πια. Μόλις 382 προβολές έχει το βιντεάκι στο youtube με την αρχική του απολογία στη βουλή. Παράλληλα, ο επιφανής νομικός κόσμος της χώρας τηρεί μία παράξενη σιωπή, φοβούμενος προφανώς ότι μπορεί να κυνηγηθεί και ο ίδιος από διάφορα κέντρα συμφερόντων. Ξέρετε, θυμίζει μεσαίωνα, όταν έπιαναν τη «μάγισσα» και ο ίδιος ο άντρας της δεν την υπερασπιζόταν να μην κατηγορηθεί για συνέργεια.

Αλήθεια, γιατί δε μιλούν οι έγκριτοι συνταγματολόγοι της χώρας για την υπόθεση; Πού είναι οι επιφανείς νομικοί που βγαίνουν κάθε τόσο στα κανάλια; Τι λένε οι αμέμπτου ηθικής δικαστές και εισαγγελείς; Δε θα μιλήσει κανείς; Δε θα αρθρογραφήσει κανείς; Δεν αισθάνονται την ανάγκη να υπερασπιστούν την αλήθεια; Δεν τους μαστιγώνει η συνείδησή τους για έναν άνθρωπο που οδηγείται στην «κρεμάλα» χωρίς στοιχεία;

Οι υπερασπιστές της αλήθειας έχουν διαχρονικό χρέος απέναντι στην αλήθεια. Η σιωπή σε μία αποδεδειγμένη κατασκευή ενοχής είναι εξίσου ενοχή.


ΠΗΓΗ:epikairo.gr
Από το Blogger.