Header Ads

ΔΕΗ-Όμιλος Κοπελούζου: «Στο Ψυγείο» η Συμφωνία για τα Οικιακά φωτοβολταϊκά

«Παγώνει», όπως φαίνεται, η συμφωνία ΔΕΗ και ομίλου Κοπελούζου με αντικείμενο την ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων που πωλούν οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα.
Αν και το θέμα επρόκειτο χθες να συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, τελικά αποσύρθηκε από την ατζέντα ύστερα από αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ και άλλων σωματείων εργαζομένων στην Επιχείρηση. Κοινό αίτημά τους ήταν η αναβολή της συζήτησης στο Δ.Σ., πράγμα που δέχθηκε ο πρόεδρος Αρθούρος Ζερβός.


Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις αρχές του περασμένου έτους, η ΔΕΗ και ο όμιλος Κοπελούζου είχαν συμφωνήσει να προχωρήσουν στη δημιουργία κοινής εταιρείας, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία του ομίλου DAMCO θα είχε το 51% και η ΔΕΗ το 49% για την ανάπτυξη μέσω franchising καταστημάτων πώλησης φωτοβολταϊκών στις στέγες και άλλων παρεμφερών υπηρεσιών. Από την άλλη, και η ΔΕΗ θα εισερχόταν με 49% στην εταιρεία του ομίλου Silcio που κατασκευάζει φωτοβολταϊκά πάνελ και συνολικά θα κατέβαλε το ποσόν των 980.000 ευρώ.
Η αρχική συμφωνία είχε προκαλέσει και τότε αντιδράσεις, περί αθέμιτου ανταγωνισμού - εντός ΔΕΗ, αλλά και από άλλες εταιρείες - με αποτέλεσμα την τροποποίησή της, η οποία, όμως, φαίνεται πως δεν μπόρεσε να εμποδίσει την χθεσινή αναστολή της.
Ας σημειωθεί ότι η νέα συμφωνία δεν περιλαμβάνει πλέον τη συμμετοχή της ΔΕΗ στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών κατασκευής φωτοβολταϊκού εξοπλισμού Piritium Sa και Silcio SA, εξέλιξη που προκλήθηκε όχι μόνο από τις αντιδράσεις στην αρχική μορφή της, αλλά και από τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική, αλλά και η ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής φ/β πάνελ.

Πηγη: energia.gr
Από το Blogger.