Header Ads

Κοζάνη: Π. Κουκουλόπουλος – «Στο χείλος της καταστροφής η Δυτική Μακεδονία από τη ”δίκαιη” μετάβαση»

κουκουλοπουλος

«Το συγκεντρωτικό μοντέλο, στο οποίο επιμένει η Κυβέρνηση, σε κάθε τομέα, είναι συνώνυμο της αναποτελεσματικότητας», επισήμανε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του Πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης Οικονομικών, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Μάλιστα ο Βουλευτής Κοζάνης ανέφερε ότι «μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό, είναι όσα κρύβονται πίσω από τον τίτλο περί “δίκαιης μετάβασης”». Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο «Το ίδιο συγκεντρωτικό μοντέλο ελέγχου επιβλήθηκε στη Δυτική Μακεδονία, με αποτέλεσμα η Π.Ε. Κοζάνης να απωλέσει το 54% του τοπικού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος».

Ο κ. Κουκουλόπουλος επανέλαβε σε τίτλους ένα σχέδιο προτάσεων, που περιλαμβάνει: Σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων, με ταχεία διείσδυση ΑΠΕ και αποθήκευσης. Ενεργειακή Δημοκρατία. Ρήτρα απολιγνιτοποίησης σε όλα τα νομοθετήματα, όπου χρειάζεται. Προτεραιοποίηση βασικών υποδομών. Αποκατάσταση εδαφών και Αποκεντρωμένο μοντέλο διοίκησης.

Όπως είπε ο  βουλευτής «Αντί αυτών, η Κυβέρνηση επεφύλαξε έναν βίαιο χαρακτήρα μετάβασης. Οργάνωσε την “απόδραση” της ΔΕΗ από τη συνταγματική υποχρέωση αποκατάστασης εδαφών. Επέβαλε ποινική ρήτρα, αντί ρήτρας απολιγνιτοποίησης. Και οδήγησε σε μεγάλο πρόβλημα και χρηματοδοτικό κενό τις τηλεθερμάνσεις».

Ο αναπτυξιακός νόμος και οι επενδυτές, υποστήριξε ,«αγνοούνται, ενώ μόνη επένδυση που υλοποιείται αφορά την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών από μεγάλους ομίλους, με κορυφαία την Κοινοπραξία ΔΕΗ – RWE όπου δόθηκε προκλητική δανειοδότηση».

Ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, «επέβαλε ένα υπερσυγκεντρωτικό μοντέλο, που έχει οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής τη Δυτική Μακεδονία».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.