Header Ads

Κάτασπρο τοπίο σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και «τσουχτερό» κρύο

Screenshot_22

Στα λευκά «ντύθηκαν» για ακόμη μία χρονιά διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω του μηδενός δημιουργώντας ένα κάτασπρο τοπίο.

Πυκνό χιόνι έχει καλύψει τις περισσότερες ορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Οι αλυσίδες παραμένουν απαραίτητες για όσους κινούνται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βιτσίου, αλλά και στην Εθνική οδό Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής μέσω Βίγλας.

Τα προβλήματα είναι πιο έντονα για τους κατοίκους της Δροσοπηγής Φλώρινας, με διακοπές ρεύματος και κλειστούς δρόμους. Στο Σιδερά Κοζάνης οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουν έντονες χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Ενόψει της εξόδου των εκδρομέων από τα μεγάλα αστικά κέντρα για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι ειδικοί συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

“Πυρετός” προετοιμασιών επικρατεί σε όλα χιονοδρομικά Κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να υποδεχθούν τους επισκέπτες της εορταστικής περιόδου. Στο Σέλι Ημαθίας η χιονόπτωση δεν ήταν αρκετή για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου και έτσι, χρειάστηκε η προσθήκη τεχνητού χιονιού.

Οι κρατήσεις στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς για τις γιόρτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς , είναι στα ύψη, με τους επιχειρηματίες των περιοχών αυτών να ελπίζουν και σε sold out μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου-Πέγκη Μπρούσαλη-Μαρία Γαϊγάνη

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.