Header Ads

Εορδαία: Υπογράφτηκε η σύμβαση βελτίωσης της οδού ΑΕΒΑΛ και κόμβου ΑΕΒΑΛ

αεβαλ

Υπογράφτηκε ηλεκτρονικά, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, από τον δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά και από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση του έργου με τίτλο «Βελτίωση συνδετήριας οδού ΑΕΒΑΛ και κόμβου ΑΕΒΑΛ».

Ο προϋπολογισμός του έργου, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» ανέρχεται στις 923 χιλιάδες ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της οδού σύνδεσης του πρώην βιομηχανικού χώρου του εργοστασίου λιπασμάτων της ΑΕΒΑΛ με την παλαιά Εθνική Οδό Πτολεμαΐδας- Κοζάνης. Το συνολικό μήκος της οδού είναι 1447,20m από την είσοδο του ΒΙΟ.ΠΑ. (πρώην ΑΕΒΑΛ) μέχρι την αρχή του ισόπεδου εγκεκριμένου κόμβου (κόμβος πρώην ΑΕΒΑΛ) επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πτολεμαΐδας – Κοζάνης.

Επίσης συμπεριλαμβάνονται εργασίες ηλεκτροφωτισμού της οδού καθώς και οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση της οδού, όπως επιβάλλεται από τη σχετική νομοθεσία.

Ικανοποιημένος δήλωσε ο δήμαρχος Εορδαίας, καθώς όπως αναφέρει έφτασε η ώρα κατασκευής ενός σημαντικού έργου, το οποίο μελέτησε, ενέταξε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και προκήρυξε η δημοτική αρχή Εορδαίας, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο ανάδοχος θα καταβάλλει προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί το έργο εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου.

Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, ενώ η συνολική προθεσμία περάτωσης του έργου ορίζεται σε έξι μήνες.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.