Header Ads

Γρεβενά: Προχωρά η ανάπλαση της κεντρικής οδού 13ης Οκτωβρίου

Γρεβενά έργα

Εντατικά προχωρούν οι εργασίες του μεγάλου έργου του Δήμου Γρεβενών για τη ριζική  ανάπλαση της κεντρικής οδού 13ης Οκτωβρίου, συνολικού προϋπολογισμού 3.640.800 ευρώ.

Οι στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως αναφέρει ο δήμος Γρεβενών, αφορούν ένα πλέγμα βελτιωτικών δράσεων όπως είναι, μεταξύ άλλων, η υπογειοποίηση του δικτύου ρεύματος, ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτροφωτισμού, η τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού, η δημιουργία κυκλικών κόμβων, η ανακατασκευή των πεζοδρομίων, η εγκατάσταση οδεύσεων ΑμεΑ και υπερυψωμένων διαβάσεων, η δημιουργία οριοθετημένων θέσεων στάθμευσης καθώς και η καθαίρεση των φθαρμένων τοιχίων του Δημοτικού Σταδίου Γρεβενών «Μίλτος Τεντόγλου».

Με την ολοκλήρωση του έργου, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο δήμος, η οδός 13ης Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει πιο λειτουργική και ασφαλής για κατοίκους και επισκέπτες, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Το έργο εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση των βιώσιμων μεταφορών και της άρσης των προβλημάτων σε βασικές υποδομές δικτύων» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.