Header Ads

Δυτική Μακεδονία: Ορκίστηκε ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης-“Η Δυτική Μακεδονία έχει τα μέσα και τους ανθρώπους να απογειωθεί”

393128081_294047119754946_6716174950344671760_n

Ορκίστηκε ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και το Περιφερειακό Συμβούλιο το μεσημέρι της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2023 στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης παρουσία πλήθους κόσμου. Το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα αναλάβει τα καθήκοντα του από τη 1η Ιανουαρίου του 2024.

Την ορκωμοσία του Περιφερειάρχη και των Περιφερειακών Συμβούλων, τέλεσε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος ο οποίος και ευχήθηκε καλή δύναμη στην άσκηση των καθηκόντων τους και τους προέτρεψε να εργάζονται και να αγωνίζονται για τους πολίτες αλλά και για το καλό της Περιφέρειας. «Ο τόπος μας πρέπει να γίνει καλύτερος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος τονίζοντας ακόμα «οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας δικαιούνται να συμμετέχουν σε μια προσπάθεια για το μέλλον που οραματίζονται».

Ο νέος Περιφερειάρχης κατά την διάρκεια της ομιλίας του έκανε λόγο για ημέρα δέσμευσης ενώπιον της εκκλησίας και των πολιτών που δικαιούνται και επιθυμούν περισσότερα. «Στοίχημά μας είναι η Δυτική Μακεδονία να είναι αντάξια των Δυτικομακεδόνων. Η Δυτική Μακεδονία έχει τα μέσα και τους ανθρώπους να απογειωθεί.» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης, σ ένα ενωτικό λόγο και μίλησε για συλλογική προσπάθεια σ ένα μέτωπο ανάπτυξης με κινητήρια δύναμη την συναπόφαση και τη συνένωση των δυνάμεων. «Να κοιτάζουμε μπροστά και στο ίδιο σημείο, είναι η εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.»

Ο κ. Αμανατίδης μίλησε για ευθύνη και συνεχή προσπάθεια και δεσμεύτηκε στην προσπάθεια που ξεκινά η νέα Περιφερειακή αρχή από την 1η Ιανουαρίου ο στόχος είναι, να οδηγήσει τη Δυτική Μακεδονία σε ένα νέο ανταγωνιστικό και βιώσιμο παραγωγικό σύστημα, με θέσεις εργασίας βασισμένες στη γνώση και στην καινοτομία, με ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, της ισότιμης και απρόσκοπτης προσβασιμότητας και με βελτίωση της ποιότητας ζωής. «Η Δυτική Μακεδονία έχει τα μέσα και τους ανθρώπους να απογειωθεί. Έχουμε έναν προορισμό. Μια Δυτική Μακεδονία που δεν θα αιωρείται, αλλά θα επαίρεται για αυτά που θα την καταστήσουν σύγχρονη περιφέρεια.» επεσήμανε ακόμα.

Στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη και των Συμβούλων το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Απόστολος Τζιτζικώστας που συνεχάρη και ευχήθηκε με την σειρά του και έκανε λόγο για συνεργασία και πρωτοβουλίες που θα ληφθούν από την έναρξη της νέας θητείας για τις τρεις περιφέρειας της Βόρειας Ελλάδας Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, σε διάφορους τομείς.

Από την πλευρά του ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης μεταξύ άλλων μίλησε για θέληση και δημιουργία στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, θα καθίσουν στα έδρανα 19 Περιφερειακοί Σύμβουλοι που θα εκπροσωπήσουν την Π.Ε. Κοζάνης στην επόμενη 5ετια, με τους 11 από την εκλεγμένη Περιφερειακή αρχή με Περιφερειάρη τον Γιώργο Αμανατίδη, οι 4 από την αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Γιώργο Κασαπίδη, 3 της ελάσσονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής την Γεωργία Ζεμπιλιάδου, και τον Νόντα Στολτίδη καταλαμβάνει επίσης μια έδρα. Οι 11 πλέον περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Κοζάνης είναι οι εξής: Βύζας Κωνσταντίνος Φούντογλου Αναστάσιος Λυσσαρίδης Νικόλαος Μεταξάς Λύσανδρος Πουταχίδου Όλγα Ραφαηλίδης Αναστάσιος Φαρμάκη Πολυτίμη Γκοβεδαρος Χαρίσιος Ράνδου Ευθαλία Γκερεχτές Λάζαρος Χονδροματίδου Ελένη και αναπληρωματικός ο Βασίλης Κατσαούνης που μένει στη 12η θέση ως αναπληρωματικός αν και ορκίστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί η Ελένη Χονδοματίδου διεκδίκησε μια θέση στην 11άδα του Γιώργου Αμανατίδη και δικαιώθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης μετά την ισοψηφία με το Βασίλη Κατσαούνη και η κλήρωση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης.

Από την παράταξη του Γιώργου Κασαπιδη στα έδρανα θα καθήσουν οι Στέργιος Κιάνας, Κατερίνα Δαδαμόγια, Γρηγόρης Τζιούμαρης, ενώ απο την παράταξη της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου ο Γιώργος Χριστοφορίδης, Νούλα Τουμπουλίδου και τέλος ο περιφερειακός σύμβουλος Νόντας Στολτίδης.

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.