Header Ads

Κοζάνη: Τ.Κ Σιδερών-Η κοινότητα με τις εντυπωσιακά χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα

403632672_894660558540207_5259691394521100394_n

Η Τοπική Κοινότητα Σιδερών στο Δήμο Κοζάνης στα 950 μέτρα υψόμετρο καταγράφει κάθε χειμώνα τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν άγγιξε ακόμα και τους -25 βαθμούς Κελσίου. Το πρώτο χιόνι που έπεσε έντυσε στα λευκά το χωριό με το ύψος του να παραμένει ακόμα στα 40 με 50 εκατοστά δημιουργώντας μοναδικές εικόνες. Οι 80 μόνιμοι κάτοικοι προσμένουν τον χειμώνα και το χιόνι προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος του χωριού Βασίλης Δεμερτζίδης, ήδη οι κάτοικοι έχουν εφοδιαστεί εδώ και μήνες με καυσόξυλα που αποτελούν και τον βασικό τρόπο θέρμανσης. Χαρακτηρίζει ευλογία το χιόνι για τα σπαρτά που καλύπτονται και προστατεύονται από την παγωνιά καθώς λειτουργεί ως θερμαντική κουβέρτα.

Ο κ. Δεμερτζίδης επισημαίνει ότι είναι προετοιμασμένοι για τον χειμώνα τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επαγγελματίες κτηνοτρόφοι που λαμβάνουν τα μέτρα τους για να αντιμετωπίσουν τυχόν ακραίες και δύσκολες συνθήκες λόγω του παγετού που συνήθως επικρατεί στο χωριό.

Το χωριό των Σιδερών που στόλισε η φύση για τις γιορτές με το μοναδικό λευκό πέπλο του χιονιού αναμένει συγγενείς και φίλους και φέτος τα Χριστούγεννα. Στο καφενείο του χωριού πρόεδρος, ιερέας και λιγοστοί κάτοικοι απολαμβάνουν τον καφέ τους κάθε πρωί αλλά και τις ομορφιές του χειμώνα γνωρίζοντας πως θα αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που θα φέρει στην καθημερινότητά τους .

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.