Header Ads

Κοζάνη: Έκθεση τοπικών προϊόντων στην Αιανή

koza_ekth

Φράουλες, πιπεριές Φλωρίνης, κρασιά, όσπρια, κρόκος, λάδι, ροδάκινα Βελβεντού, είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα που παράγονται στις εύφορες κοιλάδες της Ελίμειας γης και παρουσιάζονται σε μια έκθεση τοπικών προϊόντων για 4η συνεχή χρονιά στην Αιανή ιστορική έδρα του Δήμου Κοζάνης.

Οι επαγγελματίες της Δυτικής Μακεδονίας και κυρίως νέοι ασχολούνται συστηματικά με τον πρωτογενή τομέα προχωρούν στην τυποποίηση αλλά και την καθετοποίηση των παραγομένων προϊόντων, ανοίγοντας δρόμους σε νέες αγορές. Άλλωστε εδώ και αιώνες οι άνθρωποι της περιοχής ανταμείβονται με την παραγωγή των εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων που καλλιεργούν στον τόπο τους και αποκαλύπτουν τη δυναμική που έχει η γη τους και ο πρωτογενής τομέας.

Η έκθεση τοπικών προϊόντων στην Αιανή διεξάγεται με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού και της αγροδιατροφής, προβάλλοντας τον πλούτο της περιοχής που παράγεται σ αυτόν τον τόπο.

Σήμερα Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου η γιορτή που ξεκίνησε χθες συνεχίστηκε με ομιλίες που στο επίκεντρο βρέθηκαν η επιχειρηματικότητα στη σύγχρονη εποχή, εξωστρέφεια και συμμετοχή σε εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές. Ο κρόκος, το φυτό και η καλλιέργεια στην περιοχή, καθώς και Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Γρεβενών – Κοζάνης και η συμβολή του στην ανάδειξη – προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Η έκθεση των προϊόντων θα είναι ανοιχτή όλη μέρα και ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα με παράλληλες εκδηλώσεις. Στις 7 το απόγευμα θα εμφανιστούν χορευτικά των Πολιτιστικών Συλλόγων ΠΜΣ Αιανής, ΜΑΠΣ Αγίας Παρασκευής ενώ θα ακολουθήσει δημοτική βραδιά με την ορχήστρα του Νίκου Σακαρίδη.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.