Header Ads

Δυτ. Μακεδονία: Συγκέντρωση βοήθειας στους πλημμυροπαθείς

[363433] ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ DANIEL/ Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 6Η ΗΜΕΡΑ

Πρωτοφανής είναι η κινητοποίηση σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, για τη συγκέντρωση υλικών ανθρωπιστικής βοήθειας, για τους πληγέντες από την καταστροφική επέλαση του σφοδρού καιρικού φαινομένου Daniel και την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών τους.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σχεδόν στο σύνολό τους οι δήμοι, αλλά και δημοτικές παρατάξεις, σύλλογοι, εργατικά σωματεία και εθελοντικές οργανώσεις, έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για την συγκέντρωση βοήθειας, η οποία άμεσα, εντός των επόμενων ημερών, θα πρέπει να σταλεί στους πληγέντες από τις πλημύρες. 

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Γρεβενών – σε συνεννόηση με τον Δήμο Τρικκαίων – θα στείλει σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 στις πληγείσες περιοχές, ένα χωματουργικό μηχάνημα τύπου jcb και ένα φορτηγό, στελεχωμένα από χειριστές μηχανημάτων έργου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών. Το κλιμάκιο, θα συμβάλλει στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τοπικών αρχών για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο και την αγροτική οδοποιία, στην αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και γενικότερα στον αναγκαίο καθαρισμό πόλεων και οικισμών, με πρώτο και κύριο γνώμονα την προστασία και ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Όσον αφορά τη συγκέντρωση διαφόρων ειδών, όπως  Εμφιαλωμένα νερά και χυμoί.  Ξηρά τροφή και Τρόφιμα μακράς διαρκείας. Είδη Ατομικής Υγιεινής. Ιατροφαρμακευτικό υλικό. Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, και υπνόσακοι, θα γίνεται:

-Από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σήμερα Δευτέρα 11.9.2023 και αύριο Τρίτη,12.9.2023, στα κτίρια των Περιφερειακών Ενοτήτων, Κοζάνης (08:00 με 16:00), Φλώρινας (09:00 με 20:00), Καστοριάς (08:00 με 15:00 και 18:00 με 21:00) και Γρεβενών (σήμερα Δευτέρα, 10:00 με 20:00 και αύριο Τρίτη, 08:00 με 13:00).

-Από τον Δήμο Κοζάνης η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι: Στον χώρο του ΚΗΦΗ (στην οδό Πλακοπίτη 11) για τους πολίτες και στο Κλειστό Γυμναστήριο Λευκόβρυσης για συλλόγους και φορείς κατόπιν επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης.

-Από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας η συγκέντρωση της βοήθειας πραγματοποιείται στο ΚΑΠΗ του Δήμου Φλώρινας από σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, από τις 09:00 έως τις 14:00.

-Από τον Δήμο Εορδαίας η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από σήμερα  Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Εορδαίας (στην οδό Ελευθερίας 57 και Δραγούμη γωνία), από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κοζάνης «ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν και να συνδράμουν στην προσπάθεια του Δήμου Εορδαίας.

-Από τον Δήμο Βελβεντού η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται σήμερα Δευτέρα 11/9 και αύριο Τρίτη 12/9/2023, από τις 8 το πρωί ως τις 2:30 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

-Από τον Δήμο Γρεβενών, η πρωτοβουλία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθεια ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, στο ισόγειο του Δημαρχείου Γρεβενών, από τις 08:00 έως τις 15:00.

-Από τον δήμο Πρεσπών, έως και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στο δημαρχείο στο λαιμό της Πρέσπας.

-Από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ και από τον Σύλλογο Γυναικών Πτολεμαΐδας, η συγκέντρωση του υλικού γίνεται στο εκλογικό κέντρο της Λαϊκής Συσπείρωσης (στην πάροδο 25ης Μαρτίου), μέχρι την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, 10:00 με 13:00.

-Από το Συνδικάτο οικοδόμων συναφών επαγγελμάτων Κοζάνης, τον  Πανελλήνιο Σύλλογο Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ παράρτημα Κοζάνης, το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Κοζάνης, το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ. Κοζάνης και το Σωματείο εργατοτεχνιτών και εργαζομένων στην ενέργεια, η συγκέντρωση θα γίνετε στο γραφείο του Συνδικάτου Οικοδόμων στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. από τις 09:00 ως και τις 13:00.

-Από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Βοΐου, η συγκέντρωση του υλικού θα γίνεται στα εκλογικά κέντρα της παράταξης σε Σιάτιστα, Νεάπολη από σήμερα Δευτερά 11 Σεπτέμβρη μέχρι την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου.

-Από το Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων νομού Γρεβενών και τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γρεβενών, η συγκέντρωση ειδών γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Γρεβενών, από τις 18:00 έως τις 20:30. 

-Από τη Δημοτική Κίνηση “Κοζάνη – Τόπος να Zεις”, στο στέκι της Δημοτικής Κίνησης στην Πλατεία Γιολδάση στην Κοζάνη, από τις 18:00 έως τις 20:00.

-Από τη δημοτική παράταξη «Μαζί για την Κοζάνη», στο εκλογικό κέντρο της παράταξης (στην οδό Ναούσης 2, στην πλατεία Παπακωνσταντίνου) μέχρι και σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

-Από τον συνδυασμό «Εδώ Κοζάνη», που σε ένδειξη συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας έχει αναβάλλει κάθε προεκλογική δραστηριότητα, η συγκέντρωση της βοήθειας θα γίνεται στα γραφεία του συνυασμού, στην οδό Μουράτη.

-Από τα Περιφερειακά τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στα γραφεία των παραρτημάτων.

-Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλιών Γρεβενών, μέχρι σήμερα Δευτέρα 11/8/2023 το βράδυ, στο σούπερ μάρκετ του χωριού.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.