Header Ads

Κοζάνη: Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος η Κ. Βέττα

βεττα

Στη θέση της Αντιπροέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος εκλέχθηκε ομόφωνα από  τους παριστάμενους βουλευτές,  η Βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε., Καλλιόπη Βέττα.  Μετά την εκλογή της η κα Βέττα τόνισε ότι, η μέριμνα για το περιβάλλον ορίζει το παρόν και το μέλλον μας και η προστασία των οικοσυστημάτων αποτελεί την προϋπόθεση για κάθε κοινωνική και οικονομική δράση.

 Στην εισήγησή της, στη συνεδρίαση της Επιτροπής, με θέμα τον προγραμματισμό των εργασιών της, η βουλευτής Κοζάνης εξέφρασε αρχικά την συμπαράσταση της στα θύματα και τους κατοίκους των πληττόμενων περιοχών, με έμφαση στη Θεσσαλία και τον Έβρο. Τόνισε ότι «η αβελτηρία της κυβέρνησης, η οποία καθυστέρησε την αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας – σχέδια που για πρώτη φορά είχε κυρώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018- , αφενός οδήγησε την Ε.Ε. να στείλει 3 έγγραφες προειδοποιήσεις στην χώρα και να ξεκινήσει νομική διαδικασία αλλά, αφετέρου, και το κυριότερο, να αποψιλώσει τα μέσα και τις πολιτικές προστασίας των περιοχών που πλήρωσαν βαρύ τίμημα τις τελευταίες ημέρες»..

  Στη συνέχεια, ανέδειξε συγκεκριμένα ζητήματα που χρήζουν ειδικών συνεδριάσεων της Επιτροπής, δίνοντας έμφαση στην υιοθέτηση των ευρωπαϊκών οδηγιών για το περιβάλλον, στις παραβιάσεις του περιβαλλοντικού δικαίου, τα απορρίμματα, την βιοποικιλότητα και τον σχεδιασμό νερού και πλημμυρών, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη αξιολόγησης των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης που κατήργησε τους Φορείς Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, αντικαθιστώντας τους με ένα κεντρικό και απομακρυσμένο οργανισμό.

 Ειδική αναφορά έκανε η κα Βέττα, στην απολιγνιτοποίηση, όπως και το Ειδικό Χωροταξικό για Α.Π.Ε. – αλλά και μια σειρά άλλων θεμάτων , όπως την ασφαλή απόσυρση των ανεμογεννητριών- επισημαίνοντας ότι η Π.Ε. Κοζάνης υφίσταται εδώ και τέσσερα χρόνια μια βασανιστική και αγωνιώδη περίοδο που άπτεται κοινωνικών, οικονομικών αλλά και περιβαλλοντικών ζητημάτων τα οποία πρέπει να λυθούν με αποτελεσματικό και ταχύ τρόπο.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.