Header Ads

Γρεβενά: Ολοκλήρωση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας

γρεβεναα

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Γρεβενών, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), το οποίο, σύμφωνα με νόμο, αποτελεί υποχρέωση για τους Δήμους της χώρας.

Με το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας προσδιορίστηκαν τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και οι προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ τους, ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων (στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας») προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου έγινε καταγραφή και αποτίμηση των κυκλοφοριακών χαρακτηριστικών, όπου αναλύεται το υφιστάμενο οδικό δίκτυο και χώροι στάθμευσης, οι ποδηλατικές υποδομές, η δημόσια συγκοινωνία και οι εξυπηρετήσεις για ΑμεΑ,  τεκμηριώνονται οι συνηθέστερες διαδρομές μετακίνησης πεζών στην πόλη των Γρεβενών και αξιολογείται η υφιστάμενη κατάσταση ως προς την προσβασιμότητα πεζοδρομίων, διαβάσεων, νησίδων, χώρων πρασίνου, χώρων στάθμευσης και κτιρίων δημοσίων υπηρεσιών.

Επιπλέον, επιλέχθηκαν άλλοι δεκαεπτά οικισμοί του Δήμου, που αποτελούν έδρες πρώην Δήμων και διέθεταν δημοτικές υπηρεσίες, ή που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον και που έχουν πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων, στους οποίους επίσης αναλύθηκε η υφιστάμενη κατάσταση ως προς την εξασφάλιση της προσβασιμότητας σε βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Η σταδιακή υλοποίηση των προτεινόμενων παρεμβάσεων ως προς την εξασφάλιση της προσβασιμότητας, στους παραπάνω οικισμούς, αναμένεται, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του νόμου, να έχει ολοκληρωθεί εντός της επόμενης διετίας.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.